ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

News

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

spot_img
FitnessΠερπάτημαΈχεις οστεοαρθρίτιδα και σου αρέσει το περπάτημα; - Η βάδιση είναι βοηθάει...

Έχεις οστεοαρθρίτιδα και σου αρέσει το περπάτημα; – Η βάδιση είναι βοηθάει ή όχι;

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι υπάρχουν ορισμένοι τύποι οστεοαρθρίτιδας από τους οποίους μπορεί να υποφέρετε και μπορεί να έχετε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το αν το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο, προτού μπορέσουμε να το συζητήσουμε αυτό, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι είναι η οστεοαρθρίτιδα. Στην πραγματικότητα, αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τις αρθρώσεις του σώματός σας, όπως το ισχίο, την πλάτη και τον λαιμό σας.

Τι είναι η οστεοαρθρίτιδα;

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια χρόνια διαταραχή που επηρεάζει τις αρθρώσεις ενός ατόμου. Μπορεί να είναι επώδυνο και να επηρεάσει τον τρόπο που κινείστε.

Είναι μια κοινή κατάσταση που μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστεί, αλλά υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε. Ένα σχέδιο θεραπείας μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τη βλάβη στις αρθρώσεις σας και να σας κρατήσει δραστήριους. Ο πόνος της οστεοαρθρίτιδας μπορεί να ανακουφιστεί με προγράμματα διαχείρισης πόνου και συμπληρώματα διατροφής. Εάν έχετε διαγνωστεί με οστεοαρθρίτιδα, είναι καλή ιδέα να συνεργαστείτε με έναν γιατρό για να κάνετε ένα σχέδιο που σας ταιριάζει.

Η οστεοαρθρίτιδα συνήθως προκαλεί πόνο, δυσκαμψία, πρήξιμο και απώλεια της ευκαμψίας των αρθρώσεων. Τα συμπτώματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μπορεί να περιλαμβάνουν θόρυβο κρότου, πόνο και μειωμένη κινητικότητα.

Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καθόλου συμπτώματα. Άλλοι μπορεί να εμφανίσουν μόνο ήπια συμπτώματα. Ο γιατρός σας θα διαγνώσει την οστεοαρθρίτιδα με βάση τα συμπτώματά σας και μια φυσική εξέταση. Μπορεί να παραπεμφθείτε σε ειδικό εάν τα συμπτώματά σας είναι πιο σοβαρά.

Τα αναλγητικά φάρμακα και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) είναι συχνά χρήσιμα. Διατίθενται ως κρέμες, χάπια ή έμπλαστρα.

Τι προκαλεί την οστεοαρθρίτιδα στις αρθρώσεις;

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια ασθένεια που προκαλεί επιδείνωση των αρθρώσεων. Προκαλεί πόνο, δυσκαμψία και άλλα συμπτώματα που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα της ζωής σας. Αυτή η κατάσταση είναι κοινή μεταξύ των ηλικιωμένων και των γυναικών. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαχειριστείτε την κατάσταση και να την αποτρέψετε από το να επιδεινωθεί.

Το πρώτο βήμα είναι να δείτε το γιατρό σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν η οστεοαρθρίτιδα είναι ή όχι η αιτία του πόνου σας. Μπορεί να χρειαστείτε μια φυσική εξέταση ή μια ακτινογραφία για να αποκλείσετε άλλες αιτίες του πόνου. Εάν ο πόνος σας είναι πιο έντονος, ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό.

Ένας γιατρός μπορεί επίσης να προτείνει ένα σχέδιο θεραπείας για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την οστεοαρθρίτιδα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία και διαχείριση του πόνου. Η λήψη αυτών των προσεγγίσεων μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενεργοί και να μειώσετε την ταλαιπωρία σας.

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών σας και στη βελτίωση της ευλυγισίας σας. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικές για άτομα με οστεοαρθρίτιδα. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχετε να μην το παρακάνετε. Η υπερβολικά έντονη άσκηση μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη της νόσου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Τι είναι οι σκελετικοί μύες και πώς τους εκπαιδεύουμε;

Ποιες αρθρώσεις επηρεάζει;

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια διαταραχή των αρθρώσεων που προκαλεί πόνο και εκφυλισμό. Προκαλείται από τη διάσπαση του χόνδρου, μιας σκληρής ουσίας που καλύπτει την επιφάνεια των οστών. Ο χόνδρος είναι σημαντικός γιατί επιτρέπει στο οστό να κινείται ελεύθερα. Όταν διασπάται, έχει ως αποτέλεσμα οίδημα και οστικές αλλαγές.

Αν και είναι μια μακροχρόνια ασθένεια, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης και μείωσης των επιπτώσεών της. Ορισμένες θεραπείες περιλαμβάνουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), τοπικές κρέμες και συνταγογραφούμενα φάρμακα. Άλλες μέθοδοι, όπως ο βελονισμός, μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα.

Η χειρουργική επέμβαση είναι μια επιλογή για την ανακούφιση από τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ένας χειρουργός ενώνει τα οστά και εμποδίζει την προσβεβλημένη άρθρωση να κινηθεί. Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης συνήθως εκτελείται όταν άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει. Ερευνήστε πριν πάρετε την απόφαση να κάνετε χειρουργική επέμβαση.

Ο βελονισμός είναι μια εναλλακτική θεραπεία που ισχυρίζεται ότι βοηθά στη διόρθωση των ανισορροπιών στη ροή της ενέργειας στο σώμα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μια βελόνα εισάγεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Ένας επαγγελματίας βελονισμού μπορεί να ισχυριστεί ότι βελτιώνει την υγεία αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην πληγείσα περιοχή.

Οστεοαρθρίτιδα και Δυσκολίες στο περπάτημα

Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας είναι η δυσκολία στο περπάτημα. Οι δυσκολίες στο περπάτημα μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη σωματική δραστηριότητα και ως εκ τούτου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου. Σε αυτή τη μελέτη, διερευνήθηκε μια σύγκριση της μηχανικής βάδισης μεταξύ ασθενών με οστεοαρθρίτιδα γόνατος και μαρτύρων που ταιριάζουν με την ηλικία.

Ένα δείγμα 20 υγιών συμμετεχόντων ελέγχου και 28 ασθενών με ΟΑ γόνατος υποβλήθηκαν σε ανάλυση βάδισης με όργανα. Η μηχανική βάδισης συγκρίθηκε με μια εκ των προτέρων καθορισμένη ομάδα, με βάση τις αυτοαναφερόμενες δυσκολίες βάδισης. Αξιολογήθηκαν διάφορες παράμετροι βάδισης, συμπεριλαμβανομένης της μέγιστης γωνίας προς τα έξω δακτύλου, της λοξότητας της λεκάνης, της πλάγιας κλίσης του κορμού, των πελματιαίων καμπτήρων του αστραγάλου και της ροπής στήριξης του κάτω άκρου. Αυτές οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διαστήματα 5 λεπτών.

Ένα ανεξάρτητο t-test χρησιμοποιήθηκε για τη σύγκριση των αποτελεσμάτων μεταξύ των ομάδων. Δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στη μηχανική βάδισης των ομάδων ελέγχου και NoDiff. Ωστόσο, οι βαθμολογίες VAS κατά το περπάτημα ήταν υψηλότερες στην ομάδα Diff. Αυτό υποδηλώνει ότι οι κλινικοί γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις δυσκολίες βάδισης των ασθενών όταν εκτελούν αξιολόγηση βάδισης.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης υποδηλώνουν ότι η ΟΑ του γόνατος με δυσκολίες στο περπάτημα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου. Επομένως, οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να ενθαρρύνουν τα άτομα με ΟΑ να περπατούν περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: 4 Ασκήσεις Χαμηλής Έντασης που Δεν Καταπονούν τις Αρθρώσεις

Οστεοαρθρίτιδα στο ισχίο

Η οστεοαρθρίτιδα στο ισχίο είναι ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας. Επηρεάζει πολλούς ανθρώπους και μπορεί να προκαλέσει πόνο στην περιοχή του ισχίου ή των γλουτών. Αυτός ο τύπος αρθρίτιδας μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ποιότητα ζωής.

Εάν έχετε οστεοαρθρίτιδα, μπορεί να εμφανίσετε πόνο στην άρθρωση καθώς και πρήξιμο και δυσκαμψία. Ο γιατρός σας μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της πάθησης και να βρει την καλύτερη θεραπεία για εσάς.

Οι ακτίνες Χ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση οστεοαρθρίτιδας του ισχίου. Αυτές οι εικόνες δείχνουν αλλαγές στα οστά, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν οστικά άκανθα.

Οι ακτινογραφίες ενός αρθριτικού ισχίου μπορεί επίσης να δείξουν στένωση του χώρου της άρθρωσης. Ένας χειρουργός μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με χειρουργική επέμβαση. Ενώ η χειρουργική επέμβαση είναι μια καλή θεραπεία για ορισμένους ασθενείς, μπορεί να είναι μια επώδυνη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης, ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιήσει πατερίτσες ή περιπατητή.

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας. Τα πακέτα θερμότητας μπορεί επίσης να είναι ευεργετικά.

Οι κλινικές διαχείρισης πόνου μπορούν να σας διδάξουν πώς να ζήσετε μια ενεργή ζωή με μια κατάσταση όπως αυτή. Μπορούν επίσης να συστήσουν ασκήσεις και ειδικό εξοπλισμό για να απαλύνουν τον πόνο σας.

Οστεοαρθρίτιδα στον αυχένα και την πλάτη

Η οστεοαρθρίτιδα είναι ένας τύπος ασθένειας των αρθρώσεων που επηρεάζει περισσότερους ανθρώπους καθώς γερνούν. Προκαλείται από φλεγμονή, η οποία διασπά τον χόνδρο που επιτρέπει στις αρθρώσεις να κινούνται. Ο χόνδρος βοηθά στην απορρόφηση των κραδασμών, γεγονός που μειώνει την τριβή μεταξύ των δύο οστών.

Μερικά από τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας περιλαμβάνουν πόνο, πόνο και δυσκαμψία. Εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας. Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε συνταγογραφούμενα φάρμακα για να ανακουφίσετε τον πόνο. Ωστόσο, θα πρέπει να δοκιμάσετε και θεραπείες χωρίς φάρμακα, όπως η φυσικοθεραπεία. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να ασκηθείτε περισσότερο, να αποκτήσετε περισσότερη αντοχή και να βελτιώσετε τη στάση σας.

Ο λαιμός και η πλάτη είναι δύο από τα πιο κοινά σημεία εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες και η πάθηση μπορεί να είναι δύσκολο να διαγνωστεί.

Μια φυσική εξέταση μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό της αιτίας του πόνου σας. Αυτό περιλαμβάνει έλεγχο για τυχόν ερεθισμό των νεύρων ή απώλεια λειτουργίας. Επίσης, υπάρχουν ορισμένες εξετάσεις που μπορούν να γίνουν για να προσδιοριστεί η υγεία της σπονδυλικής στήλης. Οι ακτινογραφίες μπορούν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό του επιπέδου βλάβης στη σπονδυλική στήλη.

Οστεοαρθρίτιδα στον ώμο

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια κατάσταση που προκαλεί τη διάσπαση του χόνδρου στις επιφάνειες των οστών. Μπορεί να προκαλέσει πόνο και φλεγμονή.

Μια άρθρωση που επηρεάζεται από την οστεοαρθρίτιδα μπορεί επίσης να αισθάνεται δύσκαμπτη και πόνο. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να ανακουφιστούν με τη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν επίσης οστικά άκανθα που αναπτύσσονται μέσα και γύρω από τις αρθρώσεις.

Ο πόνος μπορεί να μειωθεί με σωματική δραστηριότητα. Οι σωματικές ασκήσεις όπως η γιόγκα και το Τάι Τσι μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ευελιξίας των αρθρώσεων και στη διαχείριση του πόνου. Η χρήση τιράντες για την ευθυγράμμιση της άρθρωσης μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Η λήψη ακεταμινοφαίνης μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για την ανακούφιση του πόνου. Μπορεί να ληφθεί σε συνδυασμό με τοπικά αναλγητικά. Άλλα φάρμακα που μπορεί να είναι χρήσιμα περιλαμβάνουν κορτικοστεροειδή. Εάν ο πόνος δεν βελτιωθεί με φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, μπορεί να χρειαστεί να δείτε έναν γιατρό για συνταγή.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τον βελονισμό για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας σας. Με την εισαγωγή βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας, ο βελονισμός ισχυρίζεται ότι διορθώνει τις ανισορροπίες στη ροή της ενέργειας και αποκαθιστά τη φυσική ισορροπία.

Οστεοαρθρίτιδα στα χέρια

Η οστεοαρθρίτιδα, γνωστή και ως ΟΑ, είναι ένας τύπος αρθρίτιδας που προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Είναι η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας. Στην πραγματικότητα, έως το 2040 θα επηρεαστούν έως και 78 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Η οστεοαρθρίτιδα προκαλείται από τη διάσπαση του χόνδρου της άρθρωσης και την επιδείνωση των συνδέσμων και άλλων συνδετικών ιστών. Τα συμπτώματα της ΟΑ μπορούν να γίνουν αισθητά σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του κάτω μέρους της πλάτης, του λαιμού, των γονάτων και των χεριών.

Ενώ η οστεοαρθρίτιδα επηρεάζει άτομα όλων των ηλικιών, είναι πιο συχνή σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αντιμετωπίζουν περισσότερες πιέσεις που φέρουν βάρος στις αρθρώσεις τους. Ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για ΟΑ είναι η παχυσαρκία.

Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για την ΟΑ, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση των συμπτωμάτων και τη βελτίωση της λειτουργίας. Ορισμένες θεραπείες περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αναλγητικά, θερμική θεραπεία και άσκηση. Εάν η ασθένεια είναι σοβαρή, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων αρθρώσεων.

Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά τείνει να αναπτύσσεται πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Επιπλέον, τραυματισμοί και χειρουργικές επεμβάσεις στο παρελθόν αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της πάθησης.

Ποια είναι τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας;

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια πάθηση που προκαλεί πόνο, δυσκαμψία και μειωμένη κινητικότητα στις αρθρώσεις. Αυτή η χρόνια ασθένεια προκαλείται από τη διάσπαση του χόνδρου της άρθρωσης. Μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε άρθρωση του σώματος. Τα πιο κοινά σημεία όπου εμφανίζεται οστεοαρθρίτιδα είναι τα ισχία, η σπονδυλική στήλη και τα γόνατα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων, της άσκησης και των μη φαρμακολογικών μέτρων. Θα πρέπει επίσης να μιλήσετε με το γιατρό σας για άλλες επιλογές, όπως η χειρουργική επέμβαση.

Εάν η οστεοαρθρίτιδα σας είναι σοβαρή, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε χειρουργική επέμβαση στις αρθρώσεις για να επιδιορθώσετε σοβαρά κατεστραμμένες αρθρώσεις. Η χειρουργική επέμβαση των αρθρώσεων περιλαμβάνει την ένωση των οστών, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας.

Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν μασάζ και βελονισμό. Αυτές οι θεραπείες μπορούν να βελτιώσουν τον πόνο σας και να μειώσουν το πρήξιμο.

Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ευλυγισία και τη μυϊκή σας δύναμη. Ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να αναπτύξει ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα άσκησης για να σας βοηθήσει με την οστεοαρθρίτιδα.

Ορισμένα φάρμακα, όπως τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), είναι χρήσιμα για την ανακούφιση του πόνου και του οιδήματος που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα. Μπορούν να ληφθούν ως χάπια, τζελ ή έμπλαστρα. Ωστόσο, αυτά τα φάρμακα δεν θα θεραπεύσουν το πρόβλημα.

spot_img
Newsletter
Latest

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα που μπορούν να φράξουν τους πόρους, να οδηγήσουν σε ξεσπάσματα και να δημιουργήσουν μια...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική εξέταση για να εξετάσει πιο προσεκτικά τον αμφιβληστροειδή. Μετά τη χρήση σταγόνων για τη διαστολή της...

Άνοια: Συμπτώματα, αίτια και αντιμετώπιση

Η άνοια είναι μια επίκτητη πάθηση που σταδιακά επηρεάζει την ικανότητα σκέψης και μνήμης. Μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την κίνηση, τη διάθεση και...