ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

News

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

spot_img
FitnessFitness Υγεια & Ασφάλεια4 Λόγοι που μπορεί να πρηστούν οι αστράγαλοι μου

4 Λόγοι που μπορεί να πρηστούν οι αστράγαλοι μου

Εάν έχετε πρησμένους αστραγάλους, μπορεί να οφείλεται στο DNA σας ή σε μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση. Συνήθως, η απώλεια βάρους και η προσθήκη ασκήσεων για τις γάμπες θα κάνει τους αστραγάλους πιο αδύνατους, αλλά υπάρχουν και χειρουργικές επιλογές.

Ορισμένα φάρμακα και καταστάσεις υγείας μπορούν να αυξήσουν την κατακράτηση υγρών γύρω από τους αστραγάλους, η οποία είναι γνωστή ως οίδημα. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε πρησμένους αστραγάλους με ένα νέο φάρμακο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι αστράγαλοι μπορεί να πρηστούν. Οι 3 πιο γνωστοί λόγοι είναι:

  • Τραυματισμός: Οι αστράγαλοι μπορεί να πρηστούν λόγω τραυματισμού, όπως διάστρεμμα, διάταση ή μυϊκή υπερτροφία. Τραυματισμοί από πτώσεις, περιστροφές ή υπερβολική άσκηση μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο στους αστραγάλους.
  • Φλεγμονή: Η φλεγμονή στις αρθρώσεις των αστραγάλων, γνωστή και ως αρθρίτιδα, μπορεί να προκαλέσει πόνο και πρήξιμο στην περιοχή. Η φλεγμονή μπορεί να οφείλεται σε χρόνιες παθήσεις, υπερβολική χρήση ή κατάσταση φλεγμονής του αρθρικού ιστού.
  • Κατακράτηση υγρών: Κατακράτηση υγρών στους αστραγάλους μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και οιδήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω ανεπάρκειας κυκλοφορίας αίματος, ανεπάρκειας λεμφικής ροής ή κάποιας υποκείμενης παθολογίας, όπως οι φλεβίτιδες.

1. DNA

Από τότε που ο χαρακτήρας του Jason Alexander στην ταινία Shallow Hal χρησιμοποίησε τη λέξη cankles για να περιγράψει τα υπέρβαρα γυναικεία πόδια, ήταν μια συνηθισμένη λέξη που χρησιμοποιείται για να επικρίνει άτομα με πρησμένους αστραγάλους. Δεν είναι δίκαιο, ωστόσο, επειδή οι ογκώδεις αστραγάλοι μπορεί να εμφανιστούν για όλους τους τύπους λόγων και ακόμη και τα αδύνατα άτομα μπορεί να τους έχουν. Μπορεί να είναι άβολα και μπορεί να επηρεάσουν την αυτοεικόνα και την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου. Αλλά γιατί είναι τόσο δύσκολο να ξεφορτωθούν;

Τις περισσότερες φορές, το λίπος συσσωρεύεται στους αστραγάλους και τις γάμπες λόγω γενετικής. Εάν τα μέλη της οικογένειάς σας έχουν μεγάλους αστραγάλους, είναι πιθανό να τους έχετε και εσείς. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι κάτι που μπορείτε να αλλάξετε μόνο μέσω της διατροφής και της άσκησης, αν και η μείωση του υπερβολικού βάρους μπορεί να κάνει τους αστραγάλους σας να φαίνονται πιο αδύνατος.

Η γενετική παίζει επίσης ρόλο στο είδος του λίπους που συσσωρεύεται στους αστραγάλους. Εάν έχετε αυτό που ονομάζεται «λευκό λίπος», ή κανονικό λίπος, είναι 100% δυνατό να απαλλαγείτε από αυτό μέσω της διατροφής, της άσκησης και των αλλαγών στον τρόπο ζωής. Αλλά αν έχετε έναν από τους 6 τύπους αδύνατου λίπους ή κυτταρίτιδας, αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να απαλλαγείτε από φυσικές διαδικασίες του σώματος και ο μόνος τρόπος να το μειώσετε είναι μέσω ιατρικής παρέμβασης όπως η λιποαναρρόφηση.

Εκτός από τη συσσώρευση λίπους, η κατακράτηση υγρών είναι μια άλλη αιτία παχύρρευστων αστραγάλων. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως ο ζεστός καιρός, η παρατεταμένη ορθοστασία ή η καθιστή θέση και ορισμένες παθήσεις υγείας όπως οι κιρσοί. Εάν έχετε πρησμένους αστραγάλους που δεν βελτιώνονται με τη δίαιτα ή έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά. Μπορεί να σας παραπέμψουν σε έναν ειδικό για να δείτε εάν έχετε μια υποκείμενη πάθηση που απαιτεί θεραπεία.

Ευτυχώς, τις περισσότερες φορές, οι πρησμένους αστραγάλοι δεν προκαλούν ανησυχία και απλώς ένα αισθητικό ζήτημα. Είναι σημαντικό να θυμάστε, ωστόσο, ότι εάν αποτελούν ένδειξη υποκείμενου ιατρικού προβλήματος ή είναι επώδυνες, πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως. Και ενώ δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αλλάξετε την εμφάνιση των αστραγάλων σας, υπάρχουν μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την άνεση και την αυτοπεποίθησή σας.

Πως να ελέγξω την πείνα μου μετά από μια σκληρή προπόνηση;

2. Παχυσαρκία

Ο αστράγαλος είναι μια ισχυρή άρθρωση. Ξεσηκώνει μια χορεύτρια μπαλέτου, απορροφά το σοκ από το πόδι ενός δρομέα που χτυπά το πεζοδρόμιο και βοηθά μια αθλήτρια να κολλήσει σε αυτή την προσγείωση. Έτσι, δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι θέλουν οι αστραγάλοι τους να είναι λεπτοί και σβέλτοι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να έχει πρησμένους αστραγάλους. Τα καλά νέα είναι ότι συνήθως δεν είναι θέμα υγείας και μπορεί να λυθεί με δίαιτα και άσκηση.

Ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι η παχυσαρκία, η οποία οδηγεί σε συσσώρευση λίπους στην περιοχή του αστραγάλου και της γάμπας. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να συσσωρεύουν υπερβολικό λίπος στο κάτω μέρος των ποδιών και στους αστραγάλους τους. Εάν είστε υπέρβαροι, η απώλεια βάρους θα αδυνατίσει φυσικά τους αστραγάλους και τις γάμπες σας. Αλλά, εάν είστε ήδη στο ιδανικό σωματικό σας βάρος, η δίαιτα και η άσκηση δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά στο μέγεθός τους.

Ένας άλλος λόγος για το πάχος του αστραγάλου είναι η κατακράτηση υγρών, η οποία συχνά προκαλεί πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους. Αυτό ονομάζεται οίδημα και μπορεί να προκληθεί από πολλά διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της υψηλής πρόσληψης νατρίου (η σόδα είναι ένας ένοχος), η παρατεταμένη καθιστή ή όρθια στάση, ο ζεστός καιρός και η αφυδάτωση. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε εξασθενημένες φλεβικές βαλβίδες, οι οποίες προκαλούν τη συγκέντρωση αίματος στο κάτω πόδι, προκαλώντας πρήξιμο.

Εάν έχετε πρησμένους αστραγάλους, είναι σημαντικό να ζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν είναι μόνο στη μία πλευρά ή συνοδεύονται από δυσκολία στην αναπνοή και επιταχυνόμενο καρδιακό ρυθμό, τα οποία είναι σημάδια μιας δυνητικά απειλητικής για τη ζωή κατάστασης γνωστής ως λεμφοίδημα. Γενικά, μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των παχιών αστραγάλων και στην πρόληψη της κατακράτησης υγρών, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης άφθονο νερό, της ισορροπημένης διατροφής, της τακτικής άσκησης, της μείωσης της πρόσληψης αλατιού και της ανύψωσης των ποδιών σας όταν είστε στο σπίτι ή εργαστείτε για να μειώσετε την πίεση στους μύες του κάτω ποδιού σας. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης ενός συμπληρώματος που έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στα πόδια και το κάτω μέρος του σώματος. Τέλος, μερικές στοχευμένες ασκήσεις γάμπας μπορούν να ενισχύσουν τα πόδια και τους αστραγάλους σας ώστε να είναι λιγότερο πρησμένα.

3. Αγγειακά Θέματα

Ο αστράγαλος είναι ένα θαύμα μηχανικής που ανασηκώνει μια χορεύτρια μπαλέτου, απορροφά το σοκ από το πόδι ενός δρομέα που χτυπά στο πεζοδρόμιο και αφήνει μια αθλήτρια να κολλήσει αυτή την προσγείωση. Αλλά δεν έχει ανοσία σε μια σειρά προβλημάτων υγείας. Και ενώ οι πρησμένοι αστραγάλοι μπορεί να είναι ενοχλητικοί και άβολοι, είναι συχνά σύμπτωμα πιο σοβαρών προβλημάτων όπως οι κιρσοί ή οι θρόμβοι αίματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σχήμα των ποδιών και των αστραγάλων σας καθορίζεται τουλάχιστον εν μέρει από τη γενετική, καθώς και από το λίπος που συγκεντρώνεται στην περιοχή. Όταν συμβεί αυτό, η μετάβαση μεταξύ της γάμπας και του αστραγάλου μπορεί να γίνει δυσδιάκριτη, οδηγώντας σε μια εμφάνιση «κερί». Αν και αυτό δεν προκαλεί ανησυχία, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν το βλέμμα ανόρεξο ή αισθάνονται αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή τους.

Οι πρησμένοι, φουσκωμένοι αστραγάλοι είναι ένα κοινό σύμπτωμα μιας σειράς σοβαρών φλεβικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της φλεβικής νόσου και της φλεβικής ανεπάρκειας. Αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν όταν οι φλέβες δυσκολεύονται να στείλουν αίμα πίσω στην καρδιά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται στις φλέβες των ποδιών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία συμπτωμάτων, όπως διόγκωση, πρήξιμο και κοκκινίλα στους αστραγάλους και στα πόδια. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βαθύτερα προβλήματα όπως DVT (θρόμβοι αίματος) και πνευμονική εμβολή.

Η φλεβική νόσος και η φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να προκληθούν από πολλούς παράγοντες, όπως η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και η γήρανση. Οι πρησμένοι αστραγάλοι που προκύπτουν από αυτές τις καταστάσεις μπορεί να είναι άβολοι και ακόμη και επώδυνοι. Ωστόσο, η θεραπεία της υποκείμενης πάθησης μπορεί να μειώσει σημαντικά το πρήξιμο και την ενόχληση, επομένως είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας για το τι προκαλεί τους πρησμένους αστραγάλους σας.

Το να έχετε πρησμένους αστραγάλους δεν χρειάζεται να αποτελεί ιατρική ανησυχία, αλλά είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε σοβαρά προβλήματα φλεβών που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια. Εάν δεν είστε σίγουροι τι προκαλεί τους πρησμένους, πρησμένους αστραγάλους σας, μιλήστε με έναν ειδικό φλεβών του Χιούστον για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις επιλογές σας για θεραπεία. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των πρησμένων αστραγάλων μπορεί να σώσει τις φλέβες σας, οπότε μην περιμένετε! Προγραμματίστε μια διαβούλευση σήμερα. Η έμπειρη ομάδα ειδικών μας είναι εδώ για να βοηθήσει.

4. Ιατρικές καταστάσεις

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν περιστασιακό πρήξιμο στον αστράγαλο και στα πόδια, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα στα πόδια ή κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού. Αλλά όταν οι πρησμένοι αστραγάλοι ή τα πόδια γίνονται συχνό φαινόμενο, μπορεί να υπάρχει ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Το πρήξιμο των αστραγάλων είναι ιατρικά γνωστό ως οίδημα και μπορεί να προκληθεί από καταστάσεις όπως οι κιρσοί. θρόμβοι αίματος; χρόνια κατακράτηση υγρών (γνωστή ως περιφερικό οίδημα). εγκυμοσύνη (και οι σχετικές επιπλοκές της, συμπεριλαμβανομένης της προεκλαμψίας). και αγγειακή νόσο.

Η πιο σοβαρή από αυτές τις καταστάσεις είναι ένας θρόμβος αίματος σε μια βαθιά φλέβα, που ονομάζεται DVT, ο οποίος μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Οι κιρσοί μπορεί επίσης να είναι αιτία πρησμένων αστραγάλων και αντιμετωπίζονται καλύτερα με χειρουργική επέμβαση φλέβας, η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση των κατεστραμμένων βαλβίδων και το κλείσιμο της φλέβας που διαρρέει.

Ένας πρησμένος αστράγαλος μπορεί επίσης να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής κατάστασης γνωστής ως λιποίδημα, η οποία χαρακτηρίζεται από συσσώρευση λίπους στα κάτω πόδια και στους αστραγάλους. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας γενετικής διαταραχής ή ενός υποκείμενου ζητήματος υγείας, όπως το λεμφοίδημα ή η φλεβική ανεπάρκεια και συχνά συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως πόνο στα πόδια, κόπωση ή δέρμα που μοιάζει με κλάμα ή κρούστα.

Περιστασιακά πρησμένοι αστραγάλοι ή πόδια μπορούν να προληφθούν με μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει άφθονο νερό και αποφεύγοντας να κάθεστε ή να στέκεστε για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε αρκετή άσκηση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας και στην πρόληψη της συσσώρευσης υγρών στους αστραγάλους.

Ο όρος “κανκλίδια” περιγράφει την έλλειψη ορισμού μεταξύ της κάτω γάμπας και του αστραγάλου, δίνοντας την εμφάνιση ότι τα δύο συγχωνεύονται. Οι καναλιές μπορεί να είναι αποτέλεσμα κληρονομικότητας, υπερβολικού βάρους ή άλλων προβλημάτων υγείας, όπως κατακράτηση νερού ή ορμονικές ανισορροπίες. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν βήματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να μειώσουν τους πρησμένους αστραγάλους τους, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους και της τακτικής άσκησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, κάντε κλικ εδώ. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς τα προϊόντα θεραπείας συμπίεσης μπορούν να σας βοηθήσουν με τους πρησμένους αστραγάλους σας, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.

*Το άρθρο στο self.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές: Οι πληροφορίες είναι ενημερωτικές και δεν λαμβάνεται υπόψιν το ατομικό ιστορικό και οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα χαρακτηρηστικά του κάθε ατόμου. Για οποιοδήποτε σύμπτωμα συμβουλέψου/ενημερώσου από τον προσωπικό σου γιατρό.

spot_img
Newsletter
Latest

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα που μπορούν να φράξουν τους πόρους, να οδηγήσουν σε ξεσπάσματα και να δημιουργήσουν μια...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική εξέταση για να εξετάσει πιο προσεκτικά τον αμφιβληστροειδή. Μετά τη χρήση σταγόνων για τη διαστολή της...

Άνοια: Συμπτώματα, αίτια και αντιμετώπιση

Η άνοια είναι μια επίκτητη πάθηση που σταδιακά επηρεάζει την ικανότητα σκέψης και μνήμης. Μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την κίνηση, τη διάθεση και...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ