News

spot_img
FitnessPilatesPilates - Τι μπορεί να μου προσφέρει;

Pilates – Τι μπορεί να μου προσφέρει;

Το Pilates είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης για όλους, είτε είστε αρχάριος είτε επαγγελματίας. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας ισορροπίας μεταξύ ακρίβειας και ελέγχου. Θα μάθετε επίσης να εστιάζετε στην αναπνοή και στο κεντράρισμα, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την καλή στάση του σώματος. Και, το πιο σημαντικό, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Ελεγχος

Το Pilates είναι μια μορφή άσκησης που περιλαμβάνει συντονισμένη κίνηση των μυών και των αρθρώσεων του σώματος. Η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την υγεία, την ευελιξία και τη δύναμη. Εστιάζει επίσης στη σύνδεση μυαλού-σώματος.

Το Pilates είναι μια από τις παλαιότερες μορφές φυσικοθεραπείας και χρησιμοποιείται τόσο από επαγγελματίες αθλητές όσο και από τον γενικό πληθυσμό. Οι αρχές του περιλαμβάνουν τον μυϊκό έλεγχο, την ενσωμάτωση των μυών και τη σωστή τεχνική. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι μια προπόνηση υψηλής έντασης και γρήγορου ρυθμού.

Αντίθετα, είναι μια μέθοδος για την εκ νέου εκπαίδευση του νευρικού συστήματος και τη βελτίωση του νευρομυϊκού συντονισμού. Χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, το Pilates διδάσκει το σώμα να ελέγχει τις κινήσεις του και να διασφαλίζει ότι κανένα μέρος του σώματος δεν παραβλέπεται.

Το Pilates εστιάζει στην έννοια της «περιφερειακής αλληλεξάρτησης». Αυτή η αρχή εξηγεί πώς οι ισχυρότεροι μύες διευκολύνουν τους πιο αδύναμους. Επιπλέον, διδάσκει τη χρήση της σωστής αναπνοής και στάσης.

Ως αποτέλεσμα, σπάει πολλές ανθυγιεινές συνήθειες άσκησης. Μπορεί να είναι ωφέλιμο για τεστ ταχύτητας ρίψης, χαμήλωμα διπλού ποδιού και δοκιμές ισορροπίας αστεριών. Είναι επίσης αποτελεσματικό για τη θεραπεία προβλημάτων της πλάτης.

Η βασική αρχή του Pilates είναι ότι το σώμα πρέπει να είναι σε τέλεια ευθυγράμμιση για να επιτύχει τα μέγιστα αποτελέσματα. Αν και αυτό είναι σημαντικό, είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να τροποποιούνται ώστε να ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες του εκπαιδευτή.

Συγκέντρωση

Το Pilates είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που τονίζει τη σημασία της στάσης του σώματος, της αναπνοής και της σωστής ευθυγράμμισης των αρθρώσεων του σώματος. Αυτή η μορφή άσκησης προάγει επίσης τη σύνδεση μυαλού-σώματος και είναι κατάλληλη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες όλων των ηλικιών.

Ο Joseph Hubertus Pilates γεννήθηκε στη Γερμανία. Ήταν γιος μιας βραβευμένης γυμναστής και ενός φυσιοπαθή. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με θεραπευτική φιλοσοφία και έμαθε για τα οφέλη της σωματικής άσκησης.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’20, μελέτησε τις ανατολικές πρακτικές και γοητεύτηκε από το ελληνικό ιδεώδες του τέλειου άντρα. Ανέπτυξε μια σειρά από ασκήσεις για να βοηθήσει στη διόρθωση των μυϊκών ανισορροπιών. Οι μέθοδοί του θεωρήθηκαν πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές, έτσι συνέχισε να διδάσκει.

Το Pilates είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε δύναμη και ευελιξία, χωρίς να αυξάνετε τον όγκο. Επικεντρώνεται στο πυελικό έδαφος και στους βαθιά κοιλιακούς μύες, που υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη και την καλή στάση του σώματος.

Το Pilates είναι μια μέθοδος φυσικής κατάστασης που σε βοηθά να δουλεύεις πιο έξυπνα και όχι πιο σκληρά. Μπορεί να εξασκηθεί ανεξάρτητα ή σε ομαδικό περιβάλλον. Ωστόσο, για να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνηση, είναι σημαντικό να βρείτε ένα στούντιο που να προσφέρει εξατομικευμένη προπόνηση.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη Pilates για να διαλέξετε. Κάποιοι εστιάζουν στην ενδυνάμωση των μυών του πυρήνα, ενώ άλλοι εστιάζουν στην ευλυγισία και την αναπνοή. Μια τυπική ρουτίνα Pilates θα περιλαμβάνει μια σειρά από ασκήσεις χαλιών και εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Ακρίβεια

Το Pilates είναι ένα σύστημα γυμναστικής νου-σώματος που προάγει τη δύναμη, την ευελιξία και τη συγκέντρωση. Είναι ένα σύστημα που δίνει έμφαση στην αναπνοή, τη στάση και τον έλεγχο. Οι ασκήσεις εκτελούνται με ρυθμικές αναπνοές και απαλές κινήσεις.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’20, ο Joseph Pilates σπούδασε ανατολικές τεχνικές και γοητεύτηκε από το ελληνικό ιδεώδες του τέλειου άντρα. Επίσης αυτοδίδαξε στην ανατομία, τη γιόγκα και το bodybuilding. Στα πρώτα του χρόνια, δεχόταν bullying και άρρωστο. Όμως δεν τα παράτησε ποτέ. Και στη δεκαετία του 1920, άνοιξε ένα γυμναστήριο στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα, το Pilates εξασκείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Έχει πιστωθεί για τη μεταμόρφωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας. Σε αντίθεση με την αεροβική, το Pilates δίνει έμφαση στους μύες του πυρήνα, οι οποίοι υποστηρίζουν την πλάτη και βοηθούν στην αποτελεσματική κίνηση του σώματος.

Υπάρχει μια σειρά από ασκήσεις Pilates που χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός Reformer, το οποίο είναι μια οριζόντια πλατφόρμα ενσωματωμένη σε ένα πλαίσιο που μοιάζει με κουτί. Αυτά τα μηχανήματα παρέχουν ποικίλη αντίσταση στην κίνηση και επίσης ξεκαθαρίζουν τις αδύναμες περιοχές.

Το Pilates είναι μια τεχνική που στοχεύει στην ανάπτυξη μυϊκής δύναμης και ευελιξίας και στην προώθηση της ευαισθητοποίησης στην καθημερινή ζωή. Η άσκηση συγκρίνεται συχνά με τη γιόγκα, αλλά διαφέρει από την τελευταία σε μερικούς βασικούς τρόπους.

Αναπνοή

Το Pilates είναι μια μέθοδος άσκησης που στοχεύει τους μύες του πυρήνα του σώματος. Αυτά περιλαμβάνουν τους εν τω βάθει κοιλιακούς μύες και το πυελικό έδαφος. Είναι υπεύθυνοι για τη σταθεροποίηση της πλάτης και για τη διατήρηση της σπονδυλικής σας στήλης σε υγιή θέση. Ένας δυνατός και δυνατός πυρήνας σας βοηθά να αποφύγετε τραυματισμούς και σας βοηθά να επιτύχετε καλύτερη ευελιξία.

Οι ασκήσεις Pilates εστιάζουν επίσης στην αναπνοή. Αυτό είναι σημαντικό γιατί προκαλεί οξυγόνωση στο σώμα. Η αναπνοή είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και βοηθά στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών από το αίμα. Όταν αναπνέετε σωστά, έχετε μια αίσθηση ευεξίας και ψυχικής και σωματικής αναζωογόνησης.

Ο κύριος στόχος του Pilates είναι η ενδυνάμωση των μυών και η αύξηση της ευλυγισίας. Είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη βελτίωση της στάσης του σώματος. Τα άτομα που διατηρούν μια πεσμένη στάση προς τα εμπρός είναι πιο επιρρεπή σε πτώσεις και οστεοπόρωση. Επιπλέον, το Pilates αυξάνει τη δύναμη των μυών του πυρήνα.

Το Pilates βελτιώνει επίσης τη μνήμη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν Pilates έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για νόσο του Αλτσχάιμερ και άνοια. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι η μέθοδος μπορεί να είναι μια θεραπεία για γνωστικές δυσλειτουργίες.

Το Pilates ενισχύει επίσης το επίπεδο ενέργειάς σας. Σύμφωνα με το International Health, Racquet & Sportsclub Association, είναι η πιο δημοφιλής άσκηση γυμναστικής για τις γυναίκες.

Εστίαση κέντρου

Το Pilates είναι μια μορφή άσκησης που σας βοηθά να επιτύχετε καλή στάση και δυνατούς μυς του σώματος. Περιλαμβάνει ασκήσεις που γίνονται σε εξειδικευμένο εξοπλισμό ή σε προπόνηση ματ. Αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στους βαθύτερους κοιλιακούς μυς. Οι μύες βοηθούν στην προστασία της πλάτης και ανυψώνουν τα όργανα.

Το Pilates ασκείται από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές ασκήσεις Pilates. Εκτελούνται με πλήρη αναπνοή και ρυθμική κίνηση.

Οι ασκήσεις λειτουργούν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Προορίζονται επίσης να είναι εύκολες στις αρθρώσεις. Θα νιώσετε τα αποτελέσματα μετά από λίγα μόνο μαθήματα.

Ένας δυνατός πυρήνας, συγκεκριμένα, θα σας δώσει ένα χαλαρό και άνετο σώμα. Θα μπορείτε να εκτελείτε καθημερινές κινήσεις με ευκολία.

Το Pilates χτίζει επίσης τον έλεγχο του νου και τη σταθερότητα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί βοηθά στη σταθεροποίηση του σώματός σας και στη βελτίωση της ισορροπίας σας.

Υπάρχουν πολλές συσκευές Pilates, συμπεριλαμβανομένης της Cadillac. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, τόσο στο σπίτι όσο και στα στούντιο. Ο περισσότερος εξοπλισμός στα στούντιο σήμερα είναι κοντά στα αρχικά σχέδια.

Το Pilates πιστεύεται επίσης ότι είναι μια θεραπευτική επιλογή για ορισμένες εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τη μάθηση.

Ροή

Το Pilates είναι ένα είδος άσκησης που δίνει έμφαση στην οικοδόμηση μυϊκής δύναμης και ευλυγισίας. Ενθαρρύνει επίσης τη σύνδεση μυαλού-σώματος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι προπονήσεων Pilates, συμπεριλαμβανομένων των ματ, εξειδικευμένου εξοπλισμού και εικονικών μαθημάτων που βασίζονται σε εφαρμογές.

Το πιο δημοφιλές μηχάνημα Pilates είναι το Reformer, το οποίο χρησιμοποιεί μια σειρά ελαφρών ελατηρίων που συνδέονται σε μια κινούμενη πλατφόρμα για να παρέχουν αντίσταση. Η ποικίλη αντίσταση του μεταρρυθμιστή υποστηρίζει μια κίνηση ολόκληρου του σώματος, ενώ βοηθά στην ενίσχυση του πυρήνα και προάγει την ισορροπία.

Το Pilates χρησιμοποιεί επίσης την αναπνοή για την τόνωση των μυών και την προώθηση της φυσικής κίνησης. Όταν αναπνέετε, απελευθερώνετε ενδορφίνες, οι οποίες οδηγούν σε συναισθήματα ευτυχίας, χαλάρωσης και ευεξίας.

Το Pilates έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ορθοπεδικών παθήσεων και για τη βελτίωση της μετεγχειρητικής αποκατάστασης. Πολλές από τις ασκήσεις τροποποιούνται για να ταιριάζουν στις ανάγκες των μεμονωμένων ασθενών.

Η εστίαση του Pilates στη μυϊκή ενδυνάμωση από τον πυρήνα και στην ποιότητα της κίνησης οδηγεί σε μια πιο σταθερή σπονδυλική στήλη και μειώνει τους κινδύνους τραυματισμού. Η έμφαση του Pilates στην ποιότητα της κίνησης βοηθά επίσης να διασφαλιστεί ότι καμία μυϊκή ομάδα δεν καταπονείται.

Το Pilates είναι μια εξαιρετική μέθοδος για την ενίσχυση της συνολικής φυσικής κατάστασης, ειδικά για τις γυναίκες. Μελέτες δείχνουν ότι μια τακτική πρακτική Pilates μπορεί να αυξήσει τη συνολική σωματική δύναμη, τον συντονισμό, την ισορροπία, την ευλυγισία και τη μυϊκή αντοχή.

Πώς να αποτρέψετε τη μυϊκή ατροφία

Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός Pilates έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υποστήριξη στο σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό επιτρέπει μια ποικιλία επιλογών προγραμματισμού. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους εξοπλισμού Pilates είναι το Ladder Barrel, το Tower και το reformer.

Το Ladder Barrel είναι ένα από τα αυθεντικά κομμάτια του εξοπλισμού Pilates. Είναι ένας εξοπλισμός σε σχήμα βαρελιού που καλύπτεται εν μέρει με επένδυση.

Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται για ασκήσεις ευλυγισίας και επέκτασης της σπονδυλικής στήλης. Συνδέεται σε βάση συρόμενου πλαισίου.

Υπάρχουν επίσης άλλα μικρότερα κομμάτια εξοπλισμού. Αυτά περιλαμβάνουν το Magic Circle, το οποίο είναι ένα στήριγμα κυκλικής αντίστασης που συνήθως ζυγίζεται.

Το Reformer είναι ένα μεγάλο κομμάτι εξοπλισμού. Προσθέτει αντίσταση στις ασκήσεις Pilates μέσω ελατηρίων. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να υπάρχουν ειδικά εξαρτήματα που αυξάνουν το εύρος κίνησης.

Σε πολλούς εκπαιδευτές Pilates αρέσει το Reformer επειδή είναι ένα ευέλικτο κομμάτι του εξοπλισμού. Η ευρεία λειτουργικότητά του επιτρέπει ασφαλείς ρουτίνες χαμηλού αντίκτυπου που μπορούν να προσαρμοστούν για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών.

Το Reformer είναι η πιο δημοφιλής μηχανή Pilates. Οι κατασκευαστές παράγουν πολλά μοντέλα σε διαφορετικά σημεία τιμών. Ωστόσο, η επιλογή του σωστού μοντέλου μπορεί να είναι δύσκολη. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αγορά σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ των μοντέλων.

spot_img
Newsletter
Latest

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Eισαγωγή στο Pilates Reformer

Εφευρέθηκε από τον Joseph Pilates τη δεκαετία του 1920, αυτό το εξειδικευμένο μηχάνημα - ουσιαστικά ένα πλαίσιο σαν κρεβάτι με φορέα και σύστημα ελατηρίων...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ