News

spot_img
FitnessPilatesEισαγωγή στο Pilates Reformer

Eισαγωγή στο Pilates Reformer

Εφευρέθηκε από τον Joseph Pilates τη δεκαετία του 1920, αυτό το εξειδικευμένο μηχάνημα – ουσιαστικά ένα πλαίσιο σαν κρεβάτι με φορέα και σύστημα ελατηρίων και τροχαλιών – προσφέρει βοήθεια και αντίσταση. Είναι ιδανικό, υπό την καθοδήγηση ειδικών, για όποιον αναρρώνει από τραυματισμούς και θέλει να βελτιώσει τη στάση του σώματος, την ευελιξία και την ισορροπία.

Οι αρχάριοι θα πρέπει να ξεκινήσουν με μια τάξη αρχαρίων για να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό και να εκτελούν ασκήσεις με πιο αργό ρυθμό.

Pilates reformer βασικές αρχές

Το πιλάτες κρεβάτι είναι ένας εξειδικευμένος εξοπλισμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αποκατάσταση όσο και για μια διασκεδαστική προπόνηση γλυπτικής. Αποτελείται από ένα πλαίσιο που μοιάζει με κρεβάτι με μια άμαξα που ολισθαίνει εμπρός και πίσω κατά μήκος της κορυφής του, και ένα σύστημα ελατηρίων, τροχαλιών και σχοινιών που δημιουργούν αντίσταση. Είναι μια ασφαλής μορφή άσκησης, ειδικά για όσους τραυματίζονται ή αναρρώνουν από τραυματισμούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της δύναμης και της ισορροπίας του πυρήνα, καθώς και για τόνωση και αποκατάσταση των μυών που έχουν υποστεί βλάβη από τραυματισμό.

Βοηθά στην οικοδόμηση μυϊκής δύναμης και αντοχής χωρίς να προσθέτει όγκο – τα ελατήρια και οι τροχαλίες βοηθούν το σώμα να εργαστεί σε ένα πλήρες εύρος κίνησης, ενεργοποιώντας μικρότερους σταθεροποιητές μυς. Οι ποικίλες εντάσεις βοηθούν επίσης στην ομοιόμορφη ενίσχυση των μυών, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ανισορροπιών.

Αυτή είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης για όλους και για όλους, από αθλητές που πρέπει να βελτιώσουν την απόδοσή τους μέχρι εκείνους που θέλουν απλώς να τονώσουν και να βελτιώσουν τη στάση και την κίνηση. Οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούνται από άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης – αρκεί να ακολουθούν τις οδηγίες του εκπαιδευτή τους.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα είναι η βελτιωμένη στάση του σώματος – δρα για την ενίσχυση των βαθιών μυών του πυρήνα και την εξισορρόπηση των αντίπαλων μυϊκών ομάδων, κάνοντάς σας να νιώθετε ψηλότεροι, δυνατότεροι και πιο σίγουροι. Το Pilates εστιάζει επίσης στην αναπνοή και στον τρόπο χρήσης της, κάτι που μπορεί να έχει τεράστια οφέλη για τη συνολική ευεξία και την ψυχική σας υγεία.

Τα μαθήματα Reformer είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψετε θερμίδες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Όταν συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση και την αίσθηση του σώματός σας.

Εάν ανησυχείτε για το εάν το πιλάτεσ κρεβάτι είναι ασφαλές για εσάς, μιλήστε με το γιατρό σας και βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε άδεια πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης. Βεβαιωθείτε επίσης ότι ενημερώνετε πάντα τον δάσκαλό σας για οποιονδήποτε πόνο ή ενόχληση – θα είναι σε θέση να σας προσφέρει τροποποιήσεις και να σας καθοδηγήσει με ασφάλεια στην τάξη.

Pilates – Τι μπορεί να μου προσφέρει;

Παραλλαγές που θα βρείτε στο pilates reformer

Καθώς το Pilates συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα, παραλλαγές του αρχικού Reformer έχουν εμφανιστεί στην αγορά. Αυτές οι παραλλαγές παρέχουν τα ίδια φυσικά οφέλη με το πρωτότυπο, αλλά με μεγαλύτερη ευελιξία και ποικιλία για τον χρήστη. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πιο αποτελεσματική στόχευση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος.

Οι ασκήσεις Reformer έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τη δύναμη, την ισορροπία, την ευλυγισία και τη στάση του σώματος, αλλά μπορούν να τροποποιηθούν ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά. Αυτές οι προσαρμογές γίνονται για να διασφαλιστεί ότι κάθε άτομο είναι σε θέση να εκτελεί τις ασκήσεις με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής του κατάστασης ή το ιστορικό τραυματισμών.

Σε αντίθεση με το ματ, το οποίο χρησιμοποιεί το σωματικό βάρος του πελάτη για αντίσταση, το πιλάτες κρεβάτι ενσωματώνει ελατήρια για να αυξήσει την πρόκληση κάθε άσκησης. Σας επιτρέπει επίσης να δουλέψετε ομοιόμορφα τις αντίθετες πλευρές του σώματος, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση των μυϊκών ανισορροπιών και στην πρόληψη τραυματισμών στο μέλλον.

Το μηχάνημα Reformer αποτελείται από ένα πλαίσιο που μοιάζει με κρεβάτι με μια γεμισμένη πλατφόρμα, γνωστή ως καρότσι. Αυτό συνδέεται με το πλαίσιο με ένα σύστημα τροχαλιών και ελατηρίων, τα οποία δημιουργούν διαφορετικά επίπεδα αντίστασης. Το φορείο μπορεί να μετακινηθεί πάνω και κάτω κατά το μήκος του πλαισίου, επιτρέποντάς σας να μετακινήσετε την πλατφόρμα σε διάφορες θέσεις για διαφορετικές ασκήσεις. Το reformer είναι επίσης εξοπλισμένο με μπάρα ποδιών και ρυθμιζόμενα ελατήρια για τα χέρια και τα πόδια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν ή να αντισταθούν στην κίνησή σας.

Εφευρέθηκε από τον Joseph Pilates, το Reformer πήρε το όνομά του από τον αρχικό του σκοπό να αναδιαμορφώσει και να εξισορροπήσει το σώμα. Η γεμισμένη επιφάνεια του το κάνει άνετο να ξαπλώνεις κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, οι οποίες συχνά εκτελούνται με ένα χαλάκι από κάτω για υποστήριξη.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μηχανών Reformer, αλλά το πιο συνηθισμένο είναι ένα επαγγελματικό στούντιο reformer, το οποίο είναι μεγαλύτερο και πιο ανθεκτικό για βαριά χρήση στο γυμναστήριο. Αυτά είναι συνήθως διαθέσιμα σε μια σειρά χρωμάτων και μπορεί να περιέχουν ένα εξάρτημα πύργου για μεγαλύτερη ευελιξία. Στη συνέχεια, υπάρχουν οι μεταρρυθμιστές σπιτιού, οι οποίοι είναι μικρότεροι σε μέγεθος, φθηνότεροι και μπορεί να μην περιλαμβάνουν το εξάρτημα πύργου.

Ένας άλλος τύπος αναμορφωτής Pilates είναι η καρέκλα, η οποία λειτουργεί με παρόμοιες αρχές όπως η Reformer, αλλά είναι πολύ πιο συμπαγής και εύκολη στον ελιγμό. Είναι επίσης κατάλληλο για τραυματισμένους πελάτες, καθώς δεν απαιτεί κατακόρυφη φόρτωση μέσω των ποδιών τους, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για άτομα με τραυματισμούς στο γόνατο.

Πόσο ασφαλές είναι το pilates reformer;

Το Pilates περιλαμβάνει ελεγχόμενες κινήσεις του πυρήνα και των άκρων. Έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ισορροπία και τη στάση του σώματος, να δυναμώνει τους μυς και να μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού. Χτίζει επίσης τη μυϊκή αντοχή και αυξάνει την ανοχή στο γαλακτικό, που είναι σημαντικά για πολλά αθλήματα. Το Pilates χρησιμοποιείται συχνά στην αποκατάσταση για να βοηθήσει τους πελάτες να ανακτήσουν τη δύναμη και την ευλυγισία μετά από έναν τραυματισμό ή στη φυσικοθεραπεία για καταστάσεις όπως η σκολίωση.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στα μαθήματα Pilates reformer είναι μια συρόμενη οριζόντια πλατφόρμα μέσα σε ένα πλαίσιο που μοιάζει με κουτί πάνω στο οποίο οι άνθρωποι κάθονται, στέκονται ή γονατίζουν και εκτελούν ασκήσεις. Το πλαίσιο υποστηρίζει τον πελάτη καθώς αυτός ή αυτή εκτελεί μια σειρά ασκήσεων με διαφορετική αντίσταση που παρέχουν τα ελατήρια. Ο εξοπλισμός είναι συχνά εξοπλισμένος με μια επίπεδη, σταθερή περιοχή στο μπροστινό μέρος που φιλοξενεί μικρότερους ιμάντες με λαβές. Επίσης, διαθέτει συνήθως μια λαβή τύπου μοχλού στο πίσω μέρος που μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αλλάζει αντίσταση.

Πολλά γυμναστήρια και στούντιο προσφέρουν μαθήματα που καθοδηγούνται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές Pilates που έχουν λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση στην πρακτική και τη χρήση του εξοπλισμού. Επιπλέον, τα περισσότερα στούντιο απαιτούν από τους συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν μια σειρά από ιδιωτικές συνεδρίες με έναν εκπαιδευτή πριν συμμετάσχουν σε ομαδικά μαθήματα.

Ωστόσο, ακόμη και όταν εργάζεστε με έναν δάσκαλο, είναι καλύτερο για τους αρχάριους να ξεκινούν αργά. Οι αρχάριοι θα πρέπει να αποφεύγουν προηγμένες ασκήσεις αναμόρφωσης Pilates που είναι καλύτερα κατάλληλες για κάποιον που έχει την ικανότητα να ακολουθεί τις οδηγίες και να διατηρεί τη σωστή φόρμα. Είναι επίσης καλή ιδέα να βρείτε έναν εκπαιδευτή που να είναι υπομονετικός με τους αρχάριους και να προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για άτομα με διαφορετικούς σωματότυπους, προβλήματα στάσης ή αναπηρίες.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το Pilates reformer, όπως και άλλος εξειδικευμένος εξοπλισμός άσκησης, είναι ασφαλής μόνο όταν χρησιμοποιείται και συντηρείται σωστά από εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Οι άπειροι εκπαιδευτές ή η ακατάλληλη χρήση του εξοπλισμού μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στους πελάτες. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να βρείτε έναν εκπαιδευτή Pilates με εις βάθος εκπαίδευση και εμπειρία.

Πώς μπορώ να ενισχύσω το μεταβολισμό μου μετά τα 30 με δίαιτα και άσκηση;

Τι εξοπλισμός χρειάζεται στο pilates reformer;

Το Reformer είναι ένα εξειδικευμένο εξοπλισμό γυμναστικής που βρίσκεται στα περισσότερα στούντιο Pilates. Είναι ένα καρότσι με κρεβάτι με ένα σύστημα ελατηρίων, τροχαλιών και ιμάντων που επιτρέπουν μια μεγάλη ποικιλία κινήσεων και θέσεων σώματος. Σε αντίθεση με το Pilates που βασίζεται σε ψάθα, το οποίο συχνά περιλαμβάνει ύπτια ή πρηνή κίνηση, το reformer σάς επιτρέπει να κάνετε ασκήσεις καθιστοί, όρθιοι, ανάσκελα (με ένα «κουτί Pilates» πάνω από το reformer), γονατιστοί και στα πόδια σας.

Ο εξοπλισμός σας επιτρέπει επίσης να αποκτήσετε δύναμη χωρίς να ασκείτε υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις. Η χρήση των ελατηρίων για τη ρύθμιση της αντίστασης βοηθά τους ανθρώπους όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης να κάνουν μια προπόνηση που στοχεύει τις ατομικές τους ανάγκες. Για παράδειγμα, τα υψηλότερα ελατήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση μεγαλύτερων μυϊκών ομάδων, ενώ τα χαμηλότερα ελατήρια μπορούν να προκαλέσουν τους μικρότερους, συχνά υποχρησιμοποιούμενους σταθεροποιητικούς μύες. Οι ασκήσεις Reformer είναι επίσης εξαιρετικές για την εκπαίδευση ολόκληρου του σώματος ώστε να λειτουργεί ολοκληρωμένα, αντί να εστιάζεται σε απομονωμένες περιοχές.

Οι περισσότεροι αναμορφωτές διαθέτουν μια επίπεδη, σταθερή περιοχή στο μπροστινό μέρος που φιλοξενεί ελατήρια για την αλλαγή της τάσης μιας άσκησης και μακρύτερους ιμάντες με λαβές στην πίσω πλευρά για ασκήσεις ισορροπίας και σταθερότητας. Τα περισσότερα έχουν επίσης ρυθμιζόμενες ράβδους, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας σε ορισμένες ασκήσεις.

Η επιλογή του καλύτερου αναμορφωτή εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας και από το πόσο συχνά σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να παρακολουθείτε τακτικά μαθήματα Reformer, ίσως θέλετε να επενδύσετε σε ένα μηχάνημα πιο επαγγελματικής ποιότητας που είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους μαθητές. Για παράδειγμα, το Peak Pilates Casa reformer είναι ένα μηχάνημα ποιότητας στούντιο που είναι ελαφρύ, στιβαρό και εύκολο στη ρύθμιση. Έρχεται με μπάρα χειρός που ρυθμίζεται σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις και μπάρα ποδιών που μπορεί να μετακινηθεί σε τρία διαφορετικά ύψη.

Μια άλλη επιλογή είναι το Gratz Revolution reformer, το οποίο έχει κομψή εμφάνιση και αίσθηση. Είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά είναι κατάλληλο για αρχάριους και προχωρημένους φοιτητές και περιλαμβάνει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός Reformer. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό, υψηλής ποιότητας ξύλο που είναι αισθητικά ευχάριστο και δεν χρειάζεται κανονικό λάδωμα για να διατηρείται σε καλή εμφάνιση. Είναι επίσης λίγο πιο συμπαγές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ευκολότερο να αποθηκεύεται και να μετακινείται.

spot_img
Newsletter
Latest

Πως οι ισομετρικές ασκήσεις μπορούν να με βοηθήσουν να αποκτήσω δύναμη και αντοχή;

Η ενσωμάτωση ισομετρικών ασκήσεων στις προπονήσεις σας θα βοηθήσει...

Rope Climb: Πως να κάνω αναρρίχηση με σχοινί και ποιες παραλλαγές υπάρχουν;

Αν θέλετε να σκαρφαλώσετε σε ένα σχοινί, υπάρχουν μερικοί...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Πως οι ισομετρικές ασκήσεις μπορούν να με βοηθήσουν να αποκτήσω δύναμη και αντοχή;

Η ενσωμάτωση ισομετρικών ασκήσεων στις προπονήσεις σας θα βοηθήσει...

Rope Climb: Πως να κάνω αναρρίχηση με σχοινί και ποιες παραλλαγές υπάρχουν;

Αν θέλετε να σκαρφαλώσετε σε ένα σχοινί, υπάρχουν μερικοί...

Medicine Ball: Ποια τα οφέλη της ιατρική μπάλας;

Οι ασκήσεις με medicine ball προσφέρουν προπονήσεις για ολόκληρο...

Προπόνηση pilates σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση

Η προπόνηση Pilates μετά την εμμηνόπαυση προσφέρει στις γυναίκες πολλά οφέλη, όπως βελτιωμένο μυϊκό τόνο και ευελιξία, διαχείριση βάρους και υγεία των οστών. Η...

Pilates – Τι μπορεί να μου προσφέρει;

Το Pilates είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης για όλους, είτε είστε αρχάριος είτε επαγγελματίας. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας ισορροπίας μεταξύ ακρίβειας και ελέγχου. Θα μάθετε επίσης...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ