ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

News

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

spot_img
FitnessYoga5 Λόγοι για τους οποίους η γιόγκα κερδίζει το γυμναστήριο

5 Λόγοι για τους οποίους η γιόγκα κερδίζει το γυμναστήριο

Η yoga μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για να πάτε στο γυμναστήριο. Χτίζει δύναμη και τονώνει τους μύες χωρίς να χρειάζεται βάρη, κάτι που μπορεί να είναι πολύ περιοριστικό για μερικούς ανθρώπους.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι ορισμένα μαθήματα μπορεί να μην ανεβάζουν τον καρδιακό σας ρυθμό αρκετά ώστε να θεωρούνται αερόβια άσκηση. Αυτό συμβαίνει επειδή η γιόγκα επικεντρώνεται περισσότερο στην ευελιξία και την επίγνωση.

1. Είναι πιο ευέλικτη

Ενώ η γιόγκα είναι μια εξαιρετική προπόνηση για το μυαλό και το σώμα, η προπόνηση στο γυμναστήριο μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε συγκεκριμένους στόχους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν θέλετε να χτίσετε μυϊκή μάζα. Η προπόνηση στο γυμναστήριο είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη yoga στην οικοδόμηση δύναμης και αύξησης του όγκου, επειδή χρησιμοποιεί βάρη για την τόνωση των μυών.

Ωστόσο, εάν αναζητάτε ευελιξία και αντοχή, η yoga μπορεί να είναι πιο κατάλληλη. Η γιόγκα είναι μια προπόνηση χαμηλής πρόσκρουσης που σας βοηθά να βελτιώσετε την κινητικότητά σας τεντώνοντας τις αρθρώσεις και τους τένοντες. Σας βοηθά επίσης να μάθετε να ελέγχετε την αναπνοή σας και να γίνετε πιο προσεκτικοί στο σώμα σας. Αντίθετα, η δυνατή μουσική και το ανταγωνιστικό περιβάλλον του γυμναστηρίου μπορεί συχνά να αυξήσουν τα επίπεδα άγχους και να σας κάνουν να αισθάνεστε εξαντλημένοι.

Το υπέροχο με τη γιόγκα είναι ότι μπορεί να γίνει σχεδόν οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται εξοπλισμός. Χρειάζεστε απλώς ένα χαλάκι και το σώμα και την αναπνοή σας για να ξεκινήσετε. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή εάν πιέζεστε για χρόνο ή έχετε περιορισμένο χώρο στο σπίτι. Μπορείτε να το κάνετε ακόμα και σε πάρκο ή στην παραλία!

Πολλές στάσεις γιόγκα επικεντρώνονται στα άκρα και την πλάτη. Μπορούν επίσης να δουλέψουν το κοιλιακό και το πυελικό έδαφος, το οποίο βοηθά στην πέψη και την κυκλοφορία. Επιπλέον, η yoga μπορεί να βελτιώσει το λεμφικό σύστημα και να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματός σας. Η προπόνηση στο γυμναστήριο, από την άλλη πλευρά, επικεντρώνεται μόνο στην ενδυνάμωση των μυών και στην τόνωση της καρδιαγγειακής άσκησης.

Είναι καλύτερο να κάνετε γιόγκα μετά τη γυμναστική σας για να αποφύγετε τη μείωση της μυϊκής σας δύναμης και την παρεμπόδιση της απόδοσής σας. Η άσκηση yoga μετά το γυμναστήριο θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη ή τη μείωση του καθυστερημένου μυϊκού πόνου (DOMS) διεγείροντας τη ροή του αίματος στους μύες.

2. Χτίζεται δύναμη

Σε αντίθεση με τη γιόγκα, οι ασκήσεις στο γυμναστήριο συνήθως περιστρέφονται γύρω από την άσκηση καρδιο και ενδυνάμωσης. Αυτός ο τύπος άσκησης απαιτεί να σηκώνετε βάρη και μπορεί να είναι αρκετά δύσκολος για το καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτό το είδος προπόνησης μπορεί επίσης να είναι δύσκολο για άτομα με τραυματισμούς ή ηλικιωμένους. Από την άλλη, η yoga είναι πιο προσιτή για όλους. Ακόμα κι αν είστε υπέρβαροι ή τραυματισμένοι, μπορείτε να κάνετε γιόγκα και να έχετε τα ίδια οφέλη με εκείνους που πηγαίνουν στο γυμναστήριο.

Η γιόγκα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε δύναμη, να αυξήσετε την ευελιξία και να βελτιώσετε την ισορροπία. Αυτές είναι όλες σημαντικές πτυχές ενός υγιούς σώματος και πνεύματος. Επιπλέον, η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνεύσετε βαθύτερα, κάτι με το οποίο παλεύουν πολλοί επισκέπτες του γυμναστηρίου. Η βαθιά αναπνοή είναι βασικό συστατικό της γιόγκα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη συνολική σας φυσική κατάσταση και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η yoga νικάει το γυμναστήριο είναι ότι είναι πιο ευχάριστο. Τα μαθήματα γιόγκα είναι συχνά ήρεμα και γαλήνια και δεν υπάρχουν μηχανές που αποσπούν την προσοχή ή δυνατή μουσική όπως βρίσκεις στο γυμναστήριο. Επιπλέον, τα περισσότερα μαθήματα γιόγκα περιλαμβάνουν διαλογισμό ή Savasana, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων άγχους και στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Η γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της ψυχικής ευεξίας από τις παραδοσιακές προπονήσεις στο γυμναστήριο. Ωστόσο, εάν θέλετε να επιτύχετε μια καλή φυσική κατάσταση, είναι καλύτερο να συνδυάσετε τόσο τη γιόγκα όσο και την προπόνηση στο γυμναστήριο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χτίσετε δυνατούς μύες και ταυτόχρονα να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας. Η κύρια διαφορά μεταξύ της yoga και της προπόνησης στο γυμναστήριο είναι ότι η γιόγκα επικεντρώνεται σε μια ολιστική προσέγγιση της φυσικής κατάστασης, ενώ η προπόνηση στο γυμναστήριο επικεντρώνεται περισσότερο στην τόνωση των μυών.

3. Μειώνετε το άγχος

Η γιόγκα είναι μια ολιστική άσκηση που περιλαμβάνει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους σας και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Αυξάνει επίσης την απόδοση των αδένων σας και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Το γυμναστήριο, από την άλλη πλευρά, τείνει να επικεντρώνεται μόνο στο φυσικό σώμα και αγνοεί το μυαλό σας.

Η γιόγκα μπορεί να γίνει από άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, βάρους ή κατάστασης υγείας. Αυτό το κάνει πολύ λιγότερο αγχωτικό από μια τυπική προπόνηση στο γυμναστήριο, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης σε σύγκριση με άλλους. Επιπλέον, μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι ή σε οποιοδήποτε ανοιχτό χώρο, καθιστώντας το ακόμα πιο βολικό.

Η πρακτική της yoga περιλαμβάνει ασκήσεις βαθιάς αναπνοής και διαλογισμό που μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να μειώσει τα επίπεδα άγχους σας. Μπορεί επίσης να σας κάνει να νιώσετε περισσότερη ενέργεια και χαλάρωση. Από την άλλη πλευρά, οι προπονήσεις στο γυμναστήριο μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε άγχος και μπορεί να αυξήσουν τον καρδιακό σας ρυθμό.

Οι προπονήσεις στο γυμναστήριο συχνά σας κάνουν να συνειδητοποιείτε τον εαυτό σας επειδή βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο γεμάτο με αγνώστους που μπορεί να προπονούνται σκληρότερα ή πιο γρήγορα από εσάς. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται με τον καθρέφτη στο γυμναστήριο και συχνά καταλήγουν να αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους. Η γιόγκα επικεντρώνεται περισσότερο στον εσωτερικό εαυτό και σας βοηθά να πιστεύετε ότι είστε τέλειοι όπως ακριβώς είστε.

Η γιόγκα μπορεί να είναι πιο δύσκολη για όσους έχουν υψηλότερο επίπεδο φυσικής κατάστασης από το μέσο όρο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η γιόγκα δεν προορίζεται να είναι μια έντονη προπόνηση και δεν πρέπει να αντικαταστήσει την τακτική σας ρουτίνα γυμναστικής. Αν θέλετε να κάνετε πιο έντονη προπόνηση, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε το γυμναστήριο και να κάνετε ασκήσεις υψηλής έντασης.

4. Είναι πιο προσιτή

Το γυμναστήριο φιλοξενεί μηχανήματα άρσης βαρών, διαδρόμους και άλλο σύγχρονο εξοπλισμό προπόνησης που βοηθά τους ανθρώπους να αποκτήσουν δύναμη και αντοχή. Προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων άσκησης για να καλύψει κάθε ανάγκη φυσικής κατάστασης, από μια προπόνηση ολόκληρου του σώματος όπως η ζεστή γιόγκα έως πιο αργές κινήσεις όπως το γιν ή η επανορθωτική γιόγκα. Ωστόσο, οι προπονήσεις στο γυμναστήριο δεν είναι τόσο οικονομικές όσο η γιόγκα. Οι συνδρομές στο γυμναστήριο κοστίζουν πολύ περισσότερο από ένα μηνιαίο μάθημα γιόγκα και συχνά απαιτούν μια αρχική επένδυση. Το γυμναστήριο χρεώνει επιπλέον για εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως ένα TRX, το οποίο μπορεί να είναι ακριβό για έναν αρχάριο να αγοράσει.

Από την άλλη, μια βασική πρακτική γιόγκα δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από ένα χαλάκι και μια επιθυμία για άσκηση. Μπορείτε να κάνετε γιόγκα στο σπίτι, στην παραλία ή ακόμα και στο δρόμο. Και δεν χρειάζεστε ακριβά ρούχα για να ξεκινήσετε, κάτι που το καθιστά εξαιρετική επιλογή προπόνησης για αρχάριους ή για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό.

Η γιόγκα ενθαρρύνει επίσης τη βαθιά αναπνοή για να βοηθήσει το σώμα σας να χαλαρώσει, μειώνοντας τα επίπεδα στρες και απελευθερώνοντας τα περιττά συναισθήματα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την ψυχική σας ευεξία, κάτι που μπορεί να είναι πιο σημαντικό από το να χτίσετε μυς στο γυμναστήριο.

Ενώ τα γυμναστήρια επικεντρώνονται κυρίως στο χτίσιμο μυών, παραβλέπουν την ανάγκη να φροντίζει κανείς το μυαλό και το πνεύμα του. Η γιόγκα διδάσκει στους ανθρώπους να αποδέχονται το σύνολο του εαυτού τους και να αγκαλιάζουν όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς τους. Αυτή είναι μια πιο ολιστική προσέγγιση στην άσκηση που μπορεί να σας ωφελήσει σωματικά και ψυχικά, γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι προτιμούν τη γιόγκα από το γυμναστήριο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι και οι δύο προπονήσεις μπορεί να είναι ωφέλιμες ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σας. Επομένως, είναι καλύτερο να κάνετε και τα δύο και να τα συνδυάσετε στη ρουτίνα σας για να πετύχετε απόλυτη φυσική κατάσταση.

5. Είναι πιο χαλαρωτική

Η πρακτική της γιόγκα εστιάζει στη βαθιά αναπνοή που βοηθά στη μείωση των επιπέδων στρες και άγχους. Περιλαμβάνει επίσης τέντωμα και συστροφή των αρθρώσεων που είναι καλό για την ευλυγισία του σώματος. Δυναμώνει επίσης τους μυς. Η πρακτική της γιόγκα σας δίνει μια ήρεμη κατάσταση του μυαλού και ανακουφίζει από κάθε ένταση και κούραση. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε τους μύες μετά από μια προπόνηση στο γυμναστήριο.

Τα ηρεμιστικά αποτελέσματα της γιόγκα μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται από το σώμα σας κατά τη διάρκεια μιας σκληρής συνεδρίας στο γυμναστήριο. Αυτό συμβαίνει επειδή η γιόγκα εστιάζει στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Σε βοηθά να πιστεύεις ότι είσαι τέλειος όπως ακριβώς είσαι και σου δίνει ηρεμία. Η προπόνηση στο γυμναστήριο, από την άλλη πλευρά, εστιάζει κυρίως στην αισθητική του σώματος και τη δύναμη και παραμελεί την ανάγκη για ψυχική ευεξία.

Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι αγχώνονται περισσότερο όταν πηγαίνουν στο γυμναστήριο, λόγω του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και της δυνατής μουσικής. Ο θόρυβος και το άγχος στο γυμναστήριο μπορεί να επηρεάσουν την εστίαση και την ικανότητά σας να συγκεντρωθείτε στην άσκησή σας, κάτι που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε τραυματισμό. Επιπλέον, οι ασκήσεις στη γιόγκα μπορεί να είναι πιο προκλητικές για μερικούς ανθρώπους από άλλες μορφές άσκησης.

Αν και είναι δυνατό να συνδυάσετε προπονήσεις γυμναστικής και γιόγκα, η γιόγκα προσφέρει μια πιο ποικίλη εμπειρία άσκησης που μπορούν να απολαύσουν άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης. Επιπλέον, δεν απαιτεί πολύ εξοπλισμό και μπορεί να γίνει σε μικρούς χώρους όπως το σπίτι σας, την πίσω αυλή ή σε ένα πάρκο. Ωστόσο, είναι καλύτερο να παρακολουθήσετε ένα μάθημα για να μάθετε πώς να κάνετε γιόγκα με ασφάλεια και να διασφαλίσετε ότι έχετε τη σωστή στάση.

spot_img
Newsletter
Latest

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Γιατί οι άντρες πρέπει να κάνουν Γιόγκα;

Οι άνδρες μερικές φορές διστάζουν να συμμετάσχουν στη γιόγκα επειδή πιστεύουν ότι είναι μια «γυναικεία» προπόνηση. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η γιόγκα δεν είναι...

Στάσεις Γιόγκα ανάλογα τον σωματότυπο

Σχεδόν κάθε στάση γιόγκα μπορεί να τροποποιηθεί για να ταιριάζει σε διαφορετικές σωματικές ανάγκες. Εάν μια στάση είναι άβολη, χαλαρώστε και επιστρέψτε σε αυτήν αργότερα,...

Πώς μπορώ να ενισχύσω το μεταβολισμό μου μετά τα 30 με δίαιτα και άσκηση;

Μετά τα 30, ο μεταβολισμός μας μπορεί να επιβραδυνθεί λόγω της μείωσης της μυϊκής μάζας και της αλλαγής στις επίπεδες ορμόνες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ