ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

News

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

spot_img
FitnessYogaΓιατί οι άντρες πρέπει να κάνουν Γιόγκα;

Γιατί οι άντρες πρέπει να κάνουν Γιόγκα;

Οι άνδρες μερικές φορές διστάζουν να συμμετάσχουν στη γιόγκα επειδή πιστεύουν ότι είναι μια «γυναικεία» προπόνηση. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η γιόγκα δεν είναι μόνο για τις γυναίκες και είναι σίγουρα μια εξαιρετική προπόνηση για τους άνδρες.

Μαθήματα όπως η power yoga μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να χτίσετε δύναμη. Και η τακτική γιόγκα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καλύτερη αντοχή, η οποία είναι ευεργετική για άλλα αθλήματα και δραστηριότητες.

Γιόγκα μια εξαιρετική προπόνηση

Η γιόγκα έχει τη φήμη ότι είναι μια δραστηριότητα «γυναικείας φυσικής κατάστασης», με τους άνδρες να προτιμούν να επικεντρώνονται στην προπόνηση δύναμης στο γυμναστήριο. Ωστόσο, αυτή είναι μια εσφαλμένη αντίληψη που πρέπει να αλλάξει. Η yoga είναι μια φανταστική προπόνηση για το σώμα και το μυαλό, και μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης κάθε άνδρα.

Η γιόγκα είναι μια άσκηση για ολόκληρο το σώμα που θα σας βοηθήσει να χτίσετε μυς. Θα αυξήσει επίσης την ευελιξία και την ισορροπία σας. Η γιόγκα είναι μια προπόνηση χαμηλού αντίκτυπου, επομένως δεν θα επιβαρύνει πολύ τις αρθρώσεις σας. Είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης για όσους έχουν πολλούς τραυματισμούς ή που θέλουν να αποτρέψουν τραυματισμούς.

Μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό να μπεις σε ένα στούντιο γιόγκα, ειδικά αν δεν έχεις συνηθίσει να ασκείσαι μπροστά σε αγνώστους. Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, οι περισσότεροι δάσκαλοι και μαθητές yoga είναι απίστευτα φιλόξενοι. Είναι καλή ιδέα να βρείτε έναν εκπαιδευτή ή ένα βίντεο που να είναι φιλικό προς τους αρχάριους και να σας καθοδηγήσει στα βασικά των στάσεων και της κίνησης. Αυτό θα σας δώσει αυτοπεποίθηση πριν πάτε αυτοπροσώπως σε μια τάξη.

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, δοκιμάστε να δείτε μερικά βίντεο στο YouTube από γιόγκι όπως η Adrienne Mishler. Τα βίντεό της είναι εξαιρετικά φιλικά για αρχάριους και θα σας οδηγήσουν στα βασικά της κίνησης και της αναπνοής. Έχει πάνω από 10,2 εκατομμύρια συνδρομητές και το στυλ της είναι προσγειωμένο και σε καθησυχάζει αμέσως.

Η τακτική γιόγκα μπορεί επίσης να βελτιώσει την αντοχή και την καρδιαγγειακή σας υγεία. Οι σωματικές ασκήσεις που εμπλέκονται στη yoga θα αυξήσουν τον καρδιακό σας ρυθμό και η εργασία βαθιάς αναπνοής κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνέετε πιο ομοιόμορφα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή και μπορεί ακόμη και να σας αποτρέψει από το να πάθετε καρδιακή προσβολή στο μέλλον.

Η τακτική γιόγκα μπορεί επίσης να βελτιώσει τον ύπνο σας. Η βαθιά αναπνοή και η χαλάρωση στο τέλος ενός μαθήματος θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το σώμα σας και θα σας διευκολύνουν να αποκοιμηθείτε. Αυτό είναι υπέροχο εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο ή εάν ξυπνάτε συχνά από τα επίπεδα άγχους σας που αυξάνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Καταπολέμησε το άγχος – Πως η άσκηση με βοηθάει;

Γιογκα άγχος: Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διώξετε

Οι άνδρες είναι επιρρεπείς σε υψηλά επίπεδα στρες και η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καταπολεμήσετε το στρες. Οι πρακτικές ροής που συνοδεύονται από αναπνοή έχουν ηρεμιστική επίδραση στο σώμα, γεγονός που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού παλμού. Βελτιώνει επίσης τη διανοητική διαύγεια, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συναισθημάτων του άγχους και της κατάθλιψης. Επιπλέον, μπορεί να είναι ευεργετικό για όσους παλεύουν με την αϋπνία, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση του μυαλού και να προάγει τον ξεκούραστο ύπνο.

Επιπλέον, η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνιση και να τονώσει την αυτοεκτίμηση. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ευελιξίας και ισορροπίας, κάτι που μπορεί να είναι μεγάλο όφελος για άνδρες όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης. Τέλος, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε δύναμη, καθώς πολλές από τις στάσεις ενσωματώνουν προπόνηση ενδυνάμωσης του κορμού και των ποδιών. Στην πραγματικότητα, οι άνδρες μπορεί να διαπιστώσουν ότι η yoga μπορεί να είναι μια πιο αποτελεσματική προπόνηση από κάποιες άλλες μορφές άσκησης, όπως η άρση βαρών.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η τακτική πρακτική της γιόγκα μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο και τη σεξουαλική απόδοση τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Αυτό οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ευελιξίας και των μειωμένων επιπέδων στρες. Επιπλέον, οι τεχνικές συγκέντρωσης που μαθαίνονται στη yoga μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της σεξουαλικής ενέργειας και του οργασμού.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ: Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματος, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και στη μείωση του πόνου στην πλάτη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πρακτική της yoga βοηθά στην ενίσχυση και τόνωση των μυών που υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη, γεγονός που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη που προκαλείται από σφιγμένους ή ανεπαρκώς χρησιμοποιημένους μύες.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΟΧΗ: Οι τεχνικές ελέγχου της αναπνοής και εστίασης που διδάσκονται στη γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αντοχής, κάτι που μπορεί να είναι μεγάλο όφελος για τους άνδρες που συμμετέχουν σε άλλες σωματικές δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο, το τρέξιμο ή το τένις. Επιπλέον, η ευελιξία και η αντοχή που αποκτάται μέσω της yoga μπορεί επίσης να κάνει άλλες μορφές άσκησης πιο ευχάριστες.

Πολλοί άνδρες νιώθουν τρομοκρατημένοι από την ιδέα της γιόγκα, αλλά είναι μια ασφαλής και προσβάσιμη μορφή άσκησης που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι ή σε ένα στούντιο yoga. Επιπλέον, υπάρχει μια σειρά από διαφορετικά στυλ γιόγκα διαθέσιμα, έτσι ώστε οι άνδρες να μπορούν να επιλέξουν τον τύπο που ταιριάζει καλύτερα στις προσωπικές τους ανάγκες και στόχους.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δεθείτε με τον σύντροφό σας

Η γιόγκα έχει αποκτήσει τη φήμη ότι είναι ήπια, διαλογιστική και πνευματική. Ενώ όλα αυτά είναι αληθινά, η πρακτική παρέχει επίσης μια απίστευτη προπόνηση και έχει πολλά σωματικά οφέλη για τους άνδρες. Μερικοί άνδρες μπορεί να διστάζουν να δοκιμάσουν τη γιόγκα επειδή πιστεύουν ότι θα είναι πολύ θηλυκή ή χαλαρή, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά στυλ γιόγκα που είναι τέλεια για κάθε άντρα. Μερικές από τις πιο έντονες μορφές, όπως η power yoga, είναι ιδανικές για την ενδυνάμωση και τόνωση των μυών και είναι ένας υπέροχος τρόπος για να βελτιώσετε τη συνολική δύναμη και τον έλεγχο του σώματος.

Μια τακτική πρακτική γιόγκα μπορεί επίσης να βελτιώσει την ισορροπία, τη στάση του σώματος και την ευλυγισία και θα βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου στην πλάτη. Αυτό συμβαίνει επειδή η γιόγκα τεντώνει τους μύες και τους συνδετικούς ιστούς του σώματος, κάτι που βοηθά στην ενίσχυση και ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και προάγει την ευλυγισία. Πολλοί άνδρες έχουν ήδη ενσωματώσει την προπόνηση δύναμης στις ρουτίνες φυσικής τους κατάστασης, οπότε η προσθήκη μιας πρακτικής γιόγκα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τη δύναμη αυτών των μυών και να βελτιώσετε τη συνολική στάση και την ισορροπία.

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους οι άνδρες πρέπει να κάνουν γιόγκα είναι επειδή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους. Η yoga είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ηρεμήσετε το μυαλό και να χαλαρώσετε το σώμα, κάτι που μπορεί να είναι ευεργετικό για οποιονδήποτε, αλλά ειδικά για άνδρες που υποφέρουν από υψηλά επίπεδα στρες ή άγχους. Η γιόγκα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου, που είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλούς άνδρες. Με την πρακτική της γιόγκα, οι άνδρες μπορούν να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος και το άγχος τους με υγιή, παραγωγικό και ασφαλή τρόπο.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι άνδρες πρέπει να κάνουν γιόγκα είναι επειδή μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική τους απόδοση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η yoga μπορεί να βελτιώσει τη λίμπιντο και να αυξήσει τη σεξουαλική αντοχή. Αυτό συμβαίνει επειδή η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της δύναμης των μυών στα πόδια και την κοιλιά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένο σεξ. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της στύσης και στην αύξηση του αριθμού των οργασμών που βιώνει ένας άνδρας.

5 Λόγοι για τους οποίους η γιόγκα κερδίζει το γυμναστήριο

Γιόγκα για χτίσιμο δύναμης

Οι άνδρες συχνά δεν θεωρούν τη γιόγκα ως έναν τρόπο για να χτίσουν δύναμη, ίσως επειδή πιστεύουν ότι είναι πολύ «μαλακή» ή ανησυχούν για τραυματισμούς. Αλλά η γιόγκα είναι μια εξαιρετική προπόνηση για την οικοδόμηση μυών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την ισορροπία, την ευελιξία και τη συνολική δύναμη του σώματος. Σας βοηθά επίσης να αναπτύξετε έναν ισχυρό πυρήνα, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την καλή στάση του σώματος και τη μείωση του πόνου στη μέση.

Οι στάσεις στη γιόγκα έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες και πολλές από αυτές απαιτούν να κρατάτε το βάρος του σώματός σας στο πάτωμα ή σε άλλο αντικείμενο, όπως έναν τοίχο. Αυτός ο τύπος προπόνησης με αντίσταση, γνωστός ως εκκεντρική υπερφόρτωση, είναι ένας ισχυρός τρόπος για να χτίσετε μυς. Το μειονέκτημα της εκκεντρικής υπερφόρτωσης είναι ότι μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, αλλά δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο η άρση βαρών.

Επιπλέον, η αργή κίνηση και η ελεγχόμενη αναπνοή στη γιόγκα βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών χωρίς να προκαλούν υπερβολικό πόνο ή κόπωση. Το γεγονός ότι η yoga εναλλάσσει τις κινήσεις, είτε προς τα πίσω και προς τα εμπρός είτε προς τα πλάγια, βοηθά επίσης στην εκγύμναση διαφορετικών ομάδων μυών και στην αποφυγή υπερβολικής προπόνησης ή αποδυνάμωσης οποιασδήποτε περιοχής του σώματος.

Επιπλέον, οι στάσεις της γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και την ανακούφιση κοινών προβλημάτων της πλάτης, όπως η ινομυαλγία, η σπονδυλόλυση ή η οστεοπόρωση. Οι στάσεις μπορούν να αυξήσουν την ευελιξία των δίσκων της σπονδυλικής στήλης και να προάγουν μια υγιή σπονδυλική στήλη, η οποία θα σας προστατεύσει από τον χρόνιο πόνο στην πλάτη.

Τέλος, οι στάσεις στη yoga μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των χεριών και των ώμων σας, που θα στηρίξουν τη στάση σας και θα μειώσουν τον πόνο στην πλάτη που προκαλείται από κακή ευθυγράμμιση ή σφιγμένους μύες. Επιπλέον, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης στη γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής στάσης και της εμφάνισής σας, γεγονός που θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας.

spot_img
Newsletter
Latest

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Άνοια: Συμπτώματα, αίτια και αντιμετώπιση

Η άνοια είναι μια επίκτητη πάθηση που σταδιακά επηρεάζει...

Στάσεις Γιόγκα ανάλογα τον σωματότυπο

Σχεδόν κάθε στάση γιόγκα μπορεί να τροποποιηθεί για να ταιριάζει σε διαφορετικές σωματικές ανάγκες. Εάν μια στάση είναι άβολη, χαλαρώστε και επιστρέψτε σε αυτήν αργότερα,...

5 Λόγοι για τους οποίους η γιόγκα κερδίζει το γυμναστήριο

Η yoga μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για να πάτε στο γυμναστήριο. Χτίζει δύναμη και τονώνει τους μύες χωρίς να χρειάζεται βάρη, κάτι...

Πώς μπορώ να ενισχύσω το μεταβολισμό μου μετά τα 30 με δίαιτα και άσκηση;

Μετά τα 30, ο μεταβολισμός μας μπορεί να επιβραδυνθεί λόγω της μείωσης της μυϊκής μάζας και της αλλαγής στις επίπεδες ορμόνες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ