ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

News

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

spot_img
FitnessΑθλήματα & ΠροπονήσειςΟλοκληρωμένος οδηγός για το Pickleball

Ολοκληρωμένος οδηγός για το Pickleball

Το Pickleball είναι ένα δημοφιλές αθλητικό παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία από το τένις, το ping pong και το badminton. Παίζεται με μια μικρότερη εκδοχή της ρακέτας του τένις και μια μπάλα που μοιάζει με μια μεγαλύτερη μπάλα του τένις τραπεζιού. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι αρκετά απλοί, καθιστώντας το προσιτό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και δεξιοτήτων.

Οι βασικές αρχές του Pickleball:

  • Στόχος του παιχνιδιού: Ο στόχος είναι να ανταλλάσσετε χτυπήματα με τον αντίπαλο πάνω από το δίχτυ και να κερδίσετε πόντους.
  • Το γήπεδο: Το γήπεδο Pickleball έχει παρόμοιες διαστάσεις με αυτές του μπάντμιντον και παίζεται με δίχτυ που βρίσκεται σε χαμηλότερο ύψος.
  • Το μπαλάκι: Το μπαλάκι Pickleball έχει οπές και είναι παρόμοιο με τη μικρότερη έκδοση της μπάλας του τένις.

Κανόνες

Είτε είστε νέος στο pickleball είτε παίζετε για λίγο, υπάρχουν μερικοί κανόνες με τους οποίους πρέπει να εξοικειωθούν όλοι. Αυτά περιλαμβάνουν πόντους για νίκη, την εναλλαγή σερβιρίσματος και τη βαθμολογία μονά εναντίον διπλών.

Το Pickleball είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία τένις, πινγκ-πονγκ και μπάντμιντον, αλλά έχει επίσης αρκετούς μοναδικούς κανόνες. Ένα από αυτά είναι η ζώνη χωρίς βόλεϊ, η οποία είναι μια περιοχή 7 πόδια επί 20 πόδια και στις δύο πλευρές του φιλέ. Ο σκοπός αυτής της περιοχής είναι να εμποδίζει τους παίκτες να χτυπήσουν την μπάλα στον αέρα, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει τραυματισμούς ή διακοπές στο παιχνίδι.

Ένας άλλος σημαντικός κανόνας είναι ότι οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν πόντους μόνο όταν σερβίρουν. Συνήθως, η ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό σερβίρει πρώτη. Στη συνέχεια, όταν χαθεί το σερβίς, αυτή η ομάδα περιστρέφεται στο αριστερό γήπεδο σερβίς και σερβίρει ξανά. Αυτό ελαχιστοποιεί το πλεονέκτημα της ομάδας που σερβίρει και διασφαλίζει ότι οι ομάδες παίζουν με δίκαιο τρόπο.

Πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν να παίζουν pickleball από φίλους ή μέλη της οικογένειάς τους, αλλά είναι σημαντικό να διαβάσετε τους κανόνες για να βεβαιωθείτε ότι τους καταλαβαίνετε όλους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι παίζετε με δίκαιο τρόπο και ότι έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να κερδίσετε.

Υπάρχουν μερικοί άλλοι σημαντικοί κανόνες pickleball που πρέπει να γνωρίζετε, όπως πώς να γράψετε το σκορ και πώς να καλέσετε τους πόντους. Όταν καλούν τα σκορ, οι παίκτες πρέπει να λένε πρώτα το σκορ του διακομιστή, μετά το σκορ του αντιπάλου και τέλος το δικό τους σκορ (αν σερβίρουν). Αυτό θα αποτρέψει οποιαδήποτε σύγχυση σχετικά με το ποιος κερδίζει ή ποιος χάνει.

Τέλος, οι παίκτες πρέπει πάντα να είναι ευγενικοί και να σέβονται τους αντιπάλους τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κλήσεις γραμμής. Εάν ένας παίκτης δεν είναι σίγουρος για μια κλήση γραμμής, θα πρέπει να ζητήσει τη γνώμη του από τον αντίπαλό του. Αυτό δείχνει σεβασμό και θα βοηθήσει το παιχνίδι να κυλήσει ομαλά. Το Pickleball είναι ένα εξαιρετικό άθλημα για όσους αναζητούν μια διασκεδαστική και κοινωνική δραστηριότητα. Με το σωστό κουπί και μερικές συμβουλές, ο καθένας μπορεί να απολαύσει αυτό το γρήγορο παιχνίδι. Πάρε λοιπόν μερικούς φίλους και βγες στα γήπεδα!

Εξοπλισμός

Το Pickleball είναι ένα εύκολο στην παραλαβή παιχνίδι που μπορούν να απολαύσουν παίκτες όλων των ηλικιών και επιπέδων δεξιοτήτων. Συνδυάζει στοιχεία τένις, μπάντμιντον και πινγκ πονγκ. Παίζεται σε ένα γήπεδο που είναι περίπου το ένα τέταρτο του μεγέθους ενός γηπέδου τένις και χρησιμοποιεί κουπιά που είναι μεγαλύτερα από αυτά που χρησιμοποιούνται στο πινγκ πονγκ. Οι επίσημοι κανόνες καθορίζουν δύο περιοχές 7 ποδιών και στις δύο πλευρές του φιλέ που θεωρούνται ζώνες χωρίς βόλεϊ. Οι σκληρές πλαστικές μπάλες έχουν τρύπες και είναι μικρότερες από τις πιο μαλακές, πιο εύκαμπτες μπάλες του τένις. Οι ελάχιστες ζώνες αναπήδησης, οι ζώνες χωρίς βόλεϊ και το υπαίθριο σερβίς δημιουργούν ένα παιχνίδι με ποικίλες στρατηγικές, από βολές με μαλακό ντίνκ που παραμένουν εντός των ζωνών χωρίς βόλεϊ έως δυνατές κινήσεις και χτυπήματα από πάνω.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε αυτό το νέο άθλημα, θα θελήσετε να επενδύσετε σε μερικά κομμάτια εξοπλισμού. Για αρχή, θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι κουπιά για pickleball και μερικά κουπιά pickleball. Ένα ξύλινο κουπί καλής ποιότητας είναι ιδανικό για αρχάριους, καθώς θα είναι ανθεκτικό και θα παρέχει αρκετή δύναμη για να παίξετε το παιχνίδι. Για πιο προχωρημένους παίκτες, ένα κουπί γραφίτη ή σύνθετο θα είναι μια καλύτερη επιλογή.

Ένα άλλο κομμάτι απαραίτητου εξοπλισμού είναι ένα δίχτυ pickleball, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε από τα περισσότερα καταστήματα αθλητικών ειδών. Θα χρειαστείτε επίσης λίγη ταινία pickleball, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επισημάνετε προσωρινά τις διαστάσεις ενός γηπέδου pickleball. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν παίζετε σε μια εγκατάσταση όπου τα γήπεδα ενδέχεται να μην είναι ευδιάκριτα.

Εάν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε αυτό το εθιστικό χόμπι, σας συνιστούμε να δείτε αυτό το σετ Nettie, το οποίο περιλαμβάνει δύο κουπιά, δύο κουπιά και κορδέλες. Αυτό το σετ έχει βαθμολογία 5 αστέρων στο Amazon και είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε με αυτό το αναπτυσσόμενο άθλημα! Μόλις αποκτήσετε τον εξοπλισμό σας, βρείτε ένα τοπικό κλαμπ pickleball για να εγγραφείτε και ξεκινήστε να παίζετε. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ασκηθείτε και να συναναστραφείτε με φίλους. Σύντομα θα δείτε γιατί το pickleball γίνεται γρήγορα ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στην Αμερική.

Γιατί μερικοί άνθρωποι χτίζουν πιο εύκολα μύες; – Κάνω λάθος προπόνηση;

Courts

Πολλοί άνθρωποι που έχουν αγκαλιάσει την ταχεία ανάπτυξη του pickleball είναι νέοι στο παιχνίδι. Ενώ πολλοί από αυτούς βλέπουν ομοιότητες με το τένις, το άθλημα είναι εντελώς δικό του πράγμα και έχει τους δικούς του κανόνες, σημάδια και λεξιλόγιο. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε αυτές τις ιδιαιτερότητες, καθώς θα σας βοηθήσουν να παίξετε σωστά το παιχνίδι και να πραγματοποιήσετε ακριβείς κλήσεις εισόδου/εξόδου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας στο pickleball, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια τοποθεσία που προσφέρει ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον παιχνιδιού. Αναζητήστε γήπεδα που είναι καθαρά και καλοδιατηρημένα και ελέγξτε αν διαθέτουν ανέσεις όπως πάρκινγκ, σκιά ή πρόσβαση στο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε μια άνετη συνεδρία pickleball παραμένοντας υγιείς και ενυδατωμένοι.

Ένας άλλος τρόπος για να αξιολογήσετε την ποιότητα ενός γηπέδου pickleball είναι να διαβάσετε κριτικές και αξιολογήσεις στην εφαρμογή PicklePlay. Αυτός είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε ένα μέρος που είναι κατάλληλο για εσάς και το επίπεδο δεξιοτήτων σας.

Ενώ ορισμένοι παίκτες προτιμούν τις επιφάνειες από σκυρόδεμα ή άσφαλτο επειδή παρέχουν μια πιο προβλέψιμη αναπήδηση, όλο και περισσότεροι λάτρεις του pickleball διακλαδίζονται στο γρασίδι και τον πηλό. Αυτά τα υλικά επιτρέπουν μια πιο φυσική αίσθηση και βοηθούν επίσης στη βελτίωση της περιστροφής της μπάλας.

Όταν επιλέγετε ένα γήπεδο pickleball, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος του χώρου. Κατά μέσο όρο, ένα γήπεδο pickleball έχει πλάτος 20 πόδια και μήκος 44 πόδια (συμπεριλαμβανομένων των γραμμών), το οποίο είναι μικρότερο από ένα γήπεδο τένις. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να χωρέσετε περισσότερους παίκτες σε ένα μόνο γήπεδο.

Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε τις ώρες λειτουργίας της εγκατάστασης και τον τρόπο με τον οποίο φιλοξενούν διαφορετικά επίπεδα παικτών. Ορισμένες εγκαταστάσεις προσφέρουν ανοιχτές κλινικές παιχνιδιού και ομάδας για να βοηθήσουν αρχάριους και μεσαίους παίκτες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Άλλα είναι πιο δομημένα και μπορεί να απαιτούν κρατήσεις ή κράτηση εκ των προτέρων.

Στρατηγική

Η καλή κατανόηση της στρατηγικής pickleball θα ανεβάσει γρήγορα το παιχνίδι σας στο επόμενο επίπεδο. Ενώ οι νέοι παίκτες μπορεί να κάνουν λάθη που οδηγούν σε χαμένους πόντους, οι έμπειροι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν στρατηγική τοποθέτηση βολής και ανώτερη κίνηση στα πόδια για να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους. Η καλή αίσθηση στρατηγικής θα σας βοηθήσει επίσης να αναπτύξετε συνέπεια στο παιχνίδι σας.

Για να αρχίσετε να ενσωματώνετε περισσότερη στρατηγική στα παιχνίδια σας, δοκιμάστε να σημειώσετε τα μοτίβα στα παιχνίδια των αντιπάλων σας. Για παράδειγμα, οδηγούν συνεχώς την μπάλα σε συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου; Αν ναι, ίσως είναι καλή ιδέα να μετακινηθείτε στην περιοχή στην οποία τείνουν να χτυπήσουν. Ομοίως, παρακολουθήστε τη γλώσσα του σώματος του αντιπάλου σας για να προσδιορίσετε την πρόθεσή του. Μια ισχυρή οπισθοπορεία και ένα επίπεδο ή κλειστό κουπί είναι συχνά ενδείξεις ότι μια κίνηση έρχεται στο δρόμο σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προβλέψετε σουτ και να αποφύγετε τις μπάλες έξω.

Μια άλλη στρατηγική που μπορείτε να εξασκηθείτε είναι το φαγητό, το οποίο περιλαμβάνει απαλό χτύπημα της μπάλας πάνω από το δίχτυ στην κουζίνα των αντιπάλων σας. Είναι ένα από τα πιο κομψά σουτ στο παιχνίδι, αλλά μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται αποτελεσματικά. Μπορείτε να εξασκηθείτε στα ποδαράκια στα γήπεδα, στα ποδαράκια και στα γωνιακά φανάρια για να βελτιώσετε την ακρίβεια και την αφή σας.

Το Doubles pickleball απαιτεί περισσότερη ομαδική δουλειά από ό,τι οι μονοί, επομένως είναι σημαντικό να μάθετε πώς να επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας. Είναι καλή ιδέα να μιλήσετε για τις διαφορετικές στρατηγικές που θέλετε να εφαρμόσετε πριν από κάθε παιχνίδι και να συνεργαστείτε για την εκτέλεσή τους. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το συνολικό σας παιχνίδι και να ενισχύσετε τα σερί νικών σας.

Ενώ μαθαίνετε και τελειοποιείτε διάφορες στρατηγικές pickleball, μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε! Το παιχνίδι δημιουργήθηκε ως άθλημα φιλικό προς την οικογένεια και πρέπει να το απολαμβάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Βγείτε λοιπόν εκεί έξω και απολαύστε την ύπαιθρο, κοινωνικοποιηθείτε με φίλους και απολαύστε το αγαπημένο σας σπορ!

Αν και πολλοί άνθρωποι συνδέουν το pickleball με κοινότητες συνταξιοδότησης, το παιχνίδι ξεκίνησε στην πραγματικότητα ως οικογενειακή δραστηριότητα. Οι τρεις ιδρυτές του παιχνιδιού, ο Joel Pritchard, ο Bill Bell και ο Barney McCallum, ήθελαν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να παίξει όλες οι ηλικίες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Το άθλημα είναι πλέον παγκόσμιο φαινόμενο και παίζεται σε κέντρα αναψυχής, πάρκα, σχολεία και σπίτια σε όλη τη χώρα.

spot_img
Newsletter
Latest

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Γλυκογόνο: Τι είναι και ποιος ο ρόλος του στην άσκηση;

Το μυϊκό γλυκογόνο είναι ένα κλιμακωτό σύνολο μονάδων γλυκόζης που συνδέονται με την πρωτεΐνη γλυκογονίνη. Η συγκέντρωσή του πέφτει πολύ αργά σε μια θερμιδικά...

Προετοιμασία Αγωνισμάτων για Στρατιωτικές Σχολές και ΣΕΦΑΑ

Η προετοιμασία για τη σχολή της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού διαφέρει από της στρατιωτικές σχολές. Ενώ για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές πρέπει...

Γιατί η κωπηλασία είναι μια πολύ καλή προπόνηση;

Η άσκηση είναι το κλειδί για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά είναι συχνά δύσκολο να παραμείνετε παρακινημένοι. Ευτυχώς, η κωπηλασία καθιστά εύκολο να παραμείνετε στη...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ