ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

News

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

spot_img
FitnessHIIT & FunctionalΠως με διαλειμματική προπόνηση μπορώ να πετύχω ταχύτερη καύση λίπους;

Πως με διαλειμματική προπόνηση μπορώ να πετύχω ταχύτερη καύση λίπους;

Αν ψάχνετε για έναν πιο γρήγορο τρόπο να κάψετε λίπος, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Η διαλειμματική προπόνηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πετύχετε αυτόν τον στόχο, αρκεί να το κάνετε με τον σωστό τρόπο. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να προετοιμαστείτε για αυτό το είδος προπόνησης και είναι επίσης καλύτερο να το κάνετε αρκετές φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να προσθέσετε βάρος σε μια άσκηση για να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος, αλλά θα πρέπει να προσαρμόσετε το μήκος των διαστημάτων σας για να διατηρήσετε την προπόνηση δύσκολη.

Προετοιμαστείτε για διαλειμματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση είναι μια μέθοδος άσκησης που εναλλάσσει περιόδους υψηλής έντασης με περιόδους χαμηλότερης έντασης. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάψετε λίπος. Ωστόσο, δεν είναι για όλους. Όσοι δεν αισθάνονται άνετα με την άσκηση πρέπει να ξεκινούν με πιο αργό ρυθμό.

Μια καλή προθέρμανση για διαλειμματική προπόνηση θα πρέπει να περιλαμβάνει δυναμικές διατάσεις. Αυτό επιτρέπει στο σώμα σας να προσαρμοστεί στην προπόνηση. Θα πρέπει επίσης να κάνετε ένα τρέξιμο 5-10 λεπτών για να προετοιμάσετε το σώμα σας για την προπόνηση. Εάν θέλετε να ενσωματώσετε πλειομετρικά στοιχεία στην προπόνησή σας, χρησιμοποιήστε ένα γιλέκο με βάρη.

Ο καλύτερος τύπος προπόνησης για γρήγορη απώλεια λίπους είναι η διαλειμματική προπόνηση σπριντ. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα ελαφρύ τρέξιμο και σταδιακά να αυξήσετε την ταχύτητά σας σε ένα σπριντ σε απόσταση. Επιπλέον, θα πρέπει να εντάξετε την αναρρίχηση σε λόφο στην προπόνησή σας.

Μπορείτε να εργάζεστε έως και τρεις φορές την εβδομάδα με διαλειμματική προπόνηση. Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε τα αποτελέσματα της προπόνησης, μπορείτε να αυξήσετε τα διαστήματα σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να εργάζεστε συνολικά έως και 15 διαστήματα.

Είτε επιλέξετε ένα διάδρομο είτε μια υπαίθρια προπόνηση, ξεκινήστε με ρυθμό που είναι εύκολο να διατηρηθεί. Μόλις είστε άνετοι, μπορείτε να αυξήσετε τη δυσκολία αυξάνοντας το χρόνο μεταξύ των σπριντ σας.

Κατά τη διάρκεια μιας διαλειμματικής προπόνησης, η καρδιά και οι πνεύμονές σας θα διασπάσουν το γαλακτικό οξύ. Αυτά τα οξέα είναι υποπροϊόν του αναερόβιου μεταβολισμού. Το σώμα σας εισέρχεται σε ένα χρέος οξυγόνου και δίνει σήμα στο σώμα σας να κάψει λίπος ως αποτέλεσμα.

Τα διαστήματα είναι ιδανικά για αθλητές που θέλουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις. Βοηθούν το σώμα σας να προσαρμοστεί στην ένταση της προπόνησης, κάτι που είναι πιο δύσκολο από μια προπόνηση σε σταθερή κατάσταση.

Αν και τα διαλείμματα είναι μια καλή μορφή άσκησης, είναι σημαντικό να αποφύγετε τραυματισμούς. Φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια έντονη διαλειμματική προπόνηση. Επίσης, εάν έχετε τραυματισμούς ή πόνο στην πλάτη, μην επιχειρήσετε να προχωρήσετε πολύ σε μια διαλειμματική συνεδρία.

Τα διαλείμματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ποικιλία στην προπόνησή σας. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ δουλειά για τους μύες, την καρδιά και τους πνεύμονές σας.

Αλλάξτε τη διάρκεια των διαστημάτων σας

Αν ψάχνετε για την καλύτερη προπόνηση της ζωής σας, δεν χρειάζεται να ψάξετε περισσότερο από τη διαλειμματική προπόνηση. Αυτή η μέθοδος άσκησης βάζει το σώμα σας μέσα από το στρίψιμο και σας διδάσκει πώς να πιέζετε τον εαυτό σας λίγο πιο δυνατά. Και, επίσης, θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες θα κάψετε τρέχοντας σε ευθεία γραμμή.

Ανάλογα με τον τύπο της προπόνησης που κάνετε, πιθανότατα θα μπορείτε να προσαρμόσετε την προπόνηση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ένα σπριντ 30 δευτερολέπτων στον διάδρομο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα σπριντ 45 δευτερολέπτων μετά από μερικές εβδομάδες. Ομοίως, ένα τρέξιμο 15 λεπτών θα μπορούσε να αντικατασταθεί με ένα τρέξιμο ίσης διάρκειας μετά από μία ή δύο εβδομάδες. Όσο περισσότερο μπορείτε να αλλάξετε την ένταση και τη διάρκεια των προπονήσεών σας, τόσο περισσότερα θα αποκομίσετε τα οφέλη.

Η καλύτερη διαλειμματική προπόνηση είναι αυτή που μπορεί να τροποποιηθεί και να μπερδευτεί ώστε να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να έχετε καλύτερη φόρμα, μπορείτε να κάνετε τα διαστήματα σας το πρωί ή το βράδυ. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον αριθμό των διαστημάτων και των περιόδων εργασίας. Ως αποτέλεσμα, θα δείτε το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτοί που μπορούν να στριμώχνονται σε μερικά επιπλέον διαστήματα την ημέρα είναι αυτοί που απολαμβάνουν περισσότερο τις προπονήσεις τους.

Κατά την αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων της ενσωμάτωσης μιας διαλειμματικής προπόνησης στο πρόγραμμα φυσικής σας κατάστασης, τα ακόλουθα θα πρέπει να είναι στο ραντάρ σας: βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία, μειωμένο σωματικό λίπος και αυξημένη μυϊκή μάζα. Τα διαστήματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε αυτό το υπερβολικό λίπος στο ταχύτερο χρονικό διάστημα.

Για να αποκομίσετε τα οφέλη της δύναμης καύσης λίπους της διαλειμματικής προπόνησης, πρέπει να ακολουθήσετε το σωστό πρωτόκολλο. Η προσθήκη περισσότερων διαστημάτων στις προπονήσεις σας δεν αρκεί. πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την πρόκληση. Με τον σωστό προγραμματισμό, μπορείτε να κάνετε προπόνηση υψηλής ποιότητας σε χρόνο μηδέν. Φροντίστε να προθερμαθείτε σωστά και να κάνετε πολλά διαλείμματα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προσπάθειά σας. Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε τον ιστότοπο του τοπικού γυμναστηρίου σας για να δείτε εάν προσφέρει ένα πρόγραμμα γυμναστικής που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Τι γίνεται όταν καίμε λίπος;

3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετό;

Εάν ενδιαφέρεστε για την προπόνηση Sprint 8 για ταχύτερη καύση λίπους, ίσως αναρωτηθείτε αν πρέπει να το κάνετε τρεις φορές την εβδομάδα ή μόνο δύο φορές. Η απάντηση είναι ότι είναι καλύτερο να το κάνετε τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε τη σωστή διατροφή και την επαρκή ανάπαυση μεταξύ των προπονήσεων.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχετε να μην προπονείτε υπερβολικά το σώμα σας κάνοντας πάρα πολλά ταυτόχρονα. Θα πρέπει να φροντίζετε να πίνετε άφθονο νερό και να μην τρώτε πολλές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά πριν από την άσκηση. Η αφυδάτωση μπορεί πραγματικά να περιορίσει την αποτελεσματικότητα της προπόνησής σας, επομένως είναι σημαντικό να την αποφύγετε.

Ένας άλλος λόγος που πρέπει να κάνετε προπόνηση Sprint 8 τρεις φορές την εβδομάδα είναι να αφήσετε το σώμα σας αρκετό χρόνο για να αναρρώσει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κοιμάστε καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά την προπόνησή σας. Ο καλός ύπνος όχι μόνο βοηθά το σώμα σας να ανακάμψει, αλλά ενισχύει και τα αποτελέσματα της προπόνησής σας.

spot_img
Newsletter
Latest

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Άνοια: Συμπτώματα, αίτια και αντιμετώπιση

Η άνοια είναι μια επίκτητη πάθηση που σταδιακά επηρεάζει...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να εκτελείτε ασκήσεις με το βάρος του σώματός σας, χρησιμοποιώντας το σαν την μοναδική αντίσταση κατά...

Αερόβια άσκηση στο σπίτι – Ασκήσεις και ενδεικτικό πρόγραμμα προπόνησης

Η γυμναστική στο σπίτι μπορεί να γίνει πολύ απλή, μόνο με το βάρος του σώματός σας. Εάν έχετε περιορισμένο χρόνο ή δεν έχετε όρεξη...

Προπόνηση EMOM: Κάψε λίπος και να δημιούργησε φυσική κατάσταση

Οι προπονήσεις EMOM είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε πρόγραμμα προπόνησης δύναμης. Συνδυάζουν εκρήξεις υψηλής έντασης με σύντομες περιόδους ανάπαυσης για να κάψουν λίπος και...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ