ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

News

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

spot_img
FitnessFitness Υγεια & ΑσφάλειαΜήπως πρέπει να αρχίσετε να άσκηση; - Πότε μας το δείχνει το...

Μήπως πρέπει να αρχίσετε να άσκηση; – Πότε μας το δείχνει το σώμα μας;

Εάν δυσκολεύεστε να παραμείνετε υγιείς, τότε υπάρχουν ορισμένα σημάδια που πρέπει να αρχίσετε να γυμνάζεστε. Αυτά τα επτά ζώδια θα σας βοηθήσουν να δείτε εάν είστε έτοιμοι ή όχι να κάνετε μια αλλαγή και να ξεκινήσετε την άσκηση.

1. Νιώθεις κούραση όλη την ώρα

Εάν είστε συνεχώς κουρασμένοι, μπορεί να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να γυμναστείτε για να το αντιμετωπίσετε. Υπάρχουν πολλές αιτίες κόπωσης, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών ύπνου, της κατάθλιψης και του άγχους.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την κόπωση είναι να εντοπίσετε την αιτία και να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Ένας γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης μπορεί να πραγματοποιήσει εξετάσεις αίματος που μπορούν να βοηθήσουν στον αποκλεισμό υποκείμενων προβλημάτων υγείας. Επιπλέον, μια φυσική εξέταση μπορεί να αποκαλύψει συμπτώματα ασθένειας ή ασθένειας.

Μερικά από τα συμπτώματα της κόπωσης περιλαμβάνουν αίσθημα αδυναμίας, υπνηλία και αδυναμία συγκέντρωσης. Όταν αυτά τα συμπτώματα διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι σημάδι ιατρικού προβλήματος.

Θα πρέπει να μιλήσετε με γιατρό ή φυσιοθεραπευτή για την κούραση. Συχνά, μπορούν να συστήσουν απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της κούρασής σας.

Η κόπωση μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία καταστάσεων, όπως η ινομυαλγία, η καρδιακή μυϊκή νόσος, το χρόνιο στρες, η κατάθλιψη, η νεφρική ανεπάρκεια και οι διαταραχές του θυρεοειδούς. Μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα φαρμάκων.

Εάν έχετε μια σοβαρή ιατρική κατάσταση, μπορεί να μην μπορείτε να ασκηθείτε. Εάν η κούρασή σας προκαλείται από κατάθλιψη ή άγχος, θα πρέπει να εξετάσετε τη θεραπεία. Οι θεραπευτικές επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική και φαρμακευτική αγωγή.

Εάν η κούρασή σας οφείλεται σε διατροφική ανεπάρκεια, θα πρέπει να τρώτε τροφές που περιέχουν επαρκή σίδηρο. Προσπαθήστε να προσθέσετε βιταμίνη C στα γεύματά σας για να βοηθήσετε την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

2. Ενδίδετε σε ανθυγιεινούς πειρασμούς

Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τον πειρασμό είναι να μάθετε να τον αναγνωρίζετε όταν σηκώνει το άσχημο κεφάλι του και να μην υποκύπτετε σε αυτόν. Είναι μια μαθημένη δεξιότητα που μπορεί να αναπτυχθεί μέσω της εκπαίδευσης και θα αποδώσει πολύ μακροπρόθεσμα.

Αρχικά, φροντίστε να κοιμάστε καλά κάθε βράδυ. Η αρκετή ξεκούραση θα διασφαλίσει ότι το μυαλό σας θα έχει τη μέγιστη απόδοση για την επόμενη μέρα. Θέλετε επίσης να φροντίζετε να βγαίνετε από το σπίτι για τουλάχιστον μερικές ώρες κάθε εβδομάδα. Αυτό θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια για να αντισταθείτε στις σειρήνες των αμαρτωλών τέρψεων και μια καλύτερη ευκαιρία να αποφύγετε τον πειρασμό εξαρχής.

Στη συνέχεια, σημειώστε τι τρώτε και πίνετε. Κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποφύγετε τροφές με θερμίδες, θα σας αποτρέψει από το να τις καταναλώσετε αργότερα το βράδυ. Για παράδειγμα, εάν κάνετε δίαιτα, μην πάτε για επιδόρπιο. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε μια υγιεινή απόλαυση.

Τέλος, εάν δυσκολεύεστε να δαμάσετε το εσωτερικό σας γκρέμλιν, σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Αυτοί οι τύποι υπηρεσιών μπορούν να παρέχουν τη διαβεβαίωση που χρειάζεστε για να παραμείνετε σε καλό δρόμο. Εκτός από το να σας συμβουλεύσουν για το τι πρέπει να αποφύγετε, αυτοί οι επαγγελματίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα σχέδιο για να αντισταθείτε στον πειρασμό.

3. Νιώθετε άγχος όλη την ώρα

Εάν νιώθετε συνεχώς άγχος, ίσως είναι καιρός να αρχίσετε να εξετάζετε ένα θέμα ψυχικής υγείας. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητά σας, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου, της αλληλεπίδρασης με άλλους και της δουλειάς σας.

Ευτυχώς, μπορείτε να μάθετε να ελέγχετε την ανησυχία σας και να ηρεμείτε το ανήσυχο μυαλό σας. Η εξάσκηση τεχνικών όπως η βαθιά αναπνοή και ο επαναπροσδιορισμός της κατάστασης μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από μια συνεχή κατάσταση ανησυχίας.

Σε περιόδους άγχους, είναι χρήσιμο να μιλήσετε με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να εξετάσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και μπορούν να σας δώσουν μια καλύτερη κατανόηση του τι προκαλεί το άγχος σας. Το καλύτερο είναι να λάβετε βοήθεια πριν χειροτερέψει το άγχος σας.

Ο ύπνος για λίγες ώρες τη νύχτα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Ο ύπνος είναι κρίσιμος για έναν υγιή εγκέφαλο. Μπορείτε επίσης να μειώσετε το άγχος σας με μέτρια άσκηση.

Προσπαθήστε να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε μέρα κάνοντας κάτι που σας αρέσει. Είτε διαβάζετε, παρακολουθείτε τηλεόραση είτε παίζετε βιντεοπαιχνίδια, μπορείτε να μειώσετε το άγχος σας εστιάζοντας σε κάτι άλλο εκτός από τις ανησυχίες σας.

Ένας άλλος τρόπος για να διαχειριστείτε το άγχος σας είναι να βρείτε μερικούς φίλους που υποστηρίζουν τις ανησυχίες σας. Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό αρκετές φορές, αλλά τα οφέλη από την ύπαρξη μερικών έμπιστων ανθρώπων στη ζωή σας αξίζουν την προσπάθεια.

4. Το πεπτικό σας σύστημα δυσλειτουργεί

Τι έχεις στο στομάχι σου; Λοιπόν, δεν είσαι ο μόνος. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει θεραπεία. Το να αφιερώνετε χρόνο για να μάθετε για το δικό σας σύστημα είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την επίτευξη της βέλτιστης πεπτικής υγείας.

Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να μάθετε τι πραγματικά επιθυμεί το σώμα σας και τι όχι. Το πεπτικό σας σύστημα είναι ένας πραγματικός θησαυρός πληροφοριών, αν είστε διατεθειμένοι να σκάψετε για αυτό.

Κάνε λοιπόν τη χάρη στον εαυτό σου και μπες εκεί. Ποτέ δεν μπορείτε να είστε πολύ προετοιμασμένοι για την επόμενη φορά που το στομάχι σας θα κοπάσει. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε είναι στο ιατρείο σας.

Καταπολέμησε το άγχος – Πως η άσκηση με βοηθάει;

5. Δεν κοιμάστε καλά

Εάν έχετε προβλήματα με τον ύπνο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να βελτιώσετε τον ύπνο σας κάνοντας τακτική άσκηση. Εκτός από το ότι είναι εξαιρετική για το καρδιαγγειακό σας σύστημα και τη διάθεσή σας, η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τα συμπτώματα διαφόρων διαταραχών ύπνου.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν γιατρό εάν έχετε προβλήματα υγείας που μπορεί να συμβάλλουν στα προβλήματα ύπνου σας.

Ο κακός ύπνος προκαλείται συχνά από μια ποικιλία ιατρικών καταστάσεων, όπως η χρόνια αϋπνία, η κατάθλιψη ή μια παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων. Επιπλέον, οι συνήθειές σας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να επηρεάσουν το πόσο καλά κοιμάστε τη νύχτα.

Για παράδειγμα, εάν γυμνάζεστε κοντά στο κρεβάτι σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε ή ότι το σώμα σας είναι πολύ εξαντλημένο για να κοιμηθεί. Η άσκηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ανακουφίσετε το άγχος, κάτι που μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο σας.

Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για καλό ύπνο, αλλά ορισμένες τροφές μπορεί να οδηγήσουν σε κακό ύπνο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα, αλκοόλ, καφεΐνη και ραφιναρισμένα σάκχαρα.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν παλινδρόμηση οξέος, ροχαλητό ή άπνοια ύπνου, τα οποία μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο τους. Ομοίως, οι άνθρωποι που εκτίθενται σε χημικές ουσίες στο σπίτι ή το γραφείο τους είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα με τον ύπνο. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο σας περιλαμβάνουν τα ταξίδια, την ασθένεια και τη διατήρηση μιας ρουτίνας.

spot_img
Newsletter
Latest

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Μην απογοητεύεστε απο την γυμναστική – Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες της προπόνησης

Η απογοήτευση είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα, αλλά όταν πρόκειται για άσκηση, μπορεί να εκτροχιάσει ολόκληρο το σχέδιό σας. Δείτε πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε. Ο θυμός...

Τι είναι το Μυϊκό Σύστημα; – Πως λειτουργεί και από τι αποτελείται

Το μυϊκό σύστημα σας επιτρέπει να κινείτε τα άκρα και το σώμα σας. Είναι κατασκευασμένο από τρεις τύπους μυϊκού ιστού: σκελετικό, λείο και καρδιακό. Μερικοί μύες...

Αθλητικές Κακώσεις: Πως αντιμετωπίζονται οι πιο συχνοί τραυματισμοί;

Οι αθλητικοί τραυματισμοί μπορεί να κυμαίνονται από μικρά διαστρέμματα έως σοβαρά κατάγματα και εξαρθρήματα. Η θεραπεία για πολλούς αθλητικούς τραυματισμούς εστιάζεται στον έλεγχο της φλεγμονής...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ