News

spot_img
FitnessΝα πάω ή όχι γυμναστήριο τις ημέρες των Χριστουγέννων;

Να πάω ή όχι γυμναστήριο τις ημέρες των Χριστουγέννων;

Υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από την απλή άσκηση. Η εύρεση ισορροπίας είναι το κλειδί για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι το να παίρνετε λίγο χρόνο τα Χριστούγεννα δεν είναι απαραίτητα επιζήμιο.

Ωστόσο, η παρατεταμένη παύση από την άσκηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη φυσική σας κατάσταση, καθιστώντας πιο δύσκολο να ξαναπηδήσετε και με τα δύο πόδια το 2019.

Είσαι πολύ απασχολημένος και δεν προλαβαίνεις την προπόνηση;

Ακόμη και όσοι από εμάς έχουν άψογη πειθαρχία μπορεί να δυσκολευτούμε να παραμείνουμε σε καλό δρόμο με τους στόχους μας για την υγεία και τη φυσική κατάσταση τα Χριστούγεννα. Με τις κοινωνικές συναναστροφές, τα ταξιδιωτικά σχέδια, τις οικογενειακές επισκέψεις, τα πάρτι με ζεστό κρασί, τις κιμαδόπιτες και τον πειρασμό των κιμαδόπιτων, μπορεί να είναι εύκολο να ξεφύγουν οι καθημερινές μας συνήθειες μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται να ισχύει: με κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό και πρόσθετα κίνητρα, μπορείτε να συνεχίσετε τις προπονήσεις σας κατά την περίοδο των διακοπών χωρίς να κάνετε σημαντικές παραχωρήσεις ή θυσίες.

Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο στο ημερολόγιό σας για να κάνετε όποια άσκηση προτιμάτε και να την αποκλείσετε σαν ραντεβού. Για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα, επιλέξτε συνεδρίες που μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα – παραδείγματα κατ’ απαίτηση μαθημάτων, walking και jumping jacks. Εάν είναι δυνατόν, κινηθείτε πρώτο πράγμα το πρωί, ώστε να μην σας αποσπάσουν αργότερα την προσοχή από το να χάσετε την προπόνησή σας.

Μην ξεχνάτε να τρώτε καλά και κατά τη διάρκεια των διακοπών – ενώ επιτρέπεται η απόλαυση, προσπαθήστε να περιορίσετε τις μερίδες και επικεντρωθείτε στην κατανάλωση πιο υγιεινών επιλογών, όπως τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες αντί για γλυκές λιχουδιές για μέγιστο κορεσμό και τόνωση της ενέργειας. Κάνοντας αυτό θα διασφαλίσετε επίσης ότι την 1η Ιανουαρίου, ο μεταβολισμός σας παραμένει ενεργός χωρίς να αναιρείτε όλη τη σκληρή δουλειά σας!

Δεν θες να ασκηθείς τις γιορτές;

Ωστόσο, είναι εντάξει να μην επισκέπτεστε το γυμναστήριο καθημερινά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να παραμείνετε σωματικά δραστήριοι με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο – όπως να κάνετε μικρές βόλτες, να παίξετε κρίκετ ή να κάνετε γουρουνάκια με τον ανιψιό σας στα οικογενειακά γεύματα – επειδή το να είστε δραστήριοι θα σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον θερμίδες που μπορεί να καταναλώσετε φέτος.

Αν ξέρετε ότι πηγαίνετε για ένα πλούσιο γεύμα με πολλούς υδατάνθρακες ή αλκοόλ, φροντίστε να τρώτε μικρότερη μερίδα μεσημεριανού γεύματος το μεσημέρι για να μην φτάσετε πεινασμένοι στην εκδήλωσή σας. Κάνοντας αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο της κατανάλωσης θερμίδων και να αποτρέψει την επιθυμία για υπερβολική τέρψη αργότερα.

Αν μπείτε στον πειρασμό να παραιτηθείτε από τις προπονήσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών, θυμηθείτε ότι η νοοτροπία «όλα ή τίποτα» μπορεί να είναι θανατηφόρα. Η απώλεια μιας προπόνησης μπορεί να μετατραπεί σε αρκετούς μήνες χωρίς προπόνηση και η κατανάλωση ενός απολαυστικού γεύματος μπορεί να μετατραπεί σε εβδομάδες φαγητού με πυκνά υπολείμματα.

Το να βρείτε μια ισορροπία που σας ταιριάζει και ταιριάζει άψογα με τη ζωή σας είναι το κλειδί για την επιτυχία φέτος. Η άσκηση μπορεί να προσφέρει τεράστια σωματικά και ψυχολογικά οφέλη. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να γίνει το επίκεντρο των προσπαθειών σας φέτος.

Πως να ελέγξω την πείνα μου μετά από μια σκληρή προπόνηση;

Νιώθεις κούραση στο σώμα σου;

Εκτός από την κοινωνική καταιγίδα που έρχεται με τα Χριστούγεννα, πολλοί βρίσκουν την περίοδο των διακοπών κουραστική συναισθηματικά και σωματικά. Τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας καθιστούν εύκολο να πέσετε σε μια νοοτροπία όλα ή τίποτα – κάτι που μπορεί να οδηγήσει στο να μην κάνετε καμία προσπάθεια άσκησης ή να τρώτε υγιεινά και να εγκαταλείψετε όλους τους στόχους φυσικής κατάστασης εντελώς. Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να έχει μόνιμες αρνητικές επιπτώσεις για τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης.

Η αποφυγή της άσκησης μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη: ακόμη και μια χαμένη προπόνηση μπορεί γρήγορα να χιονίσει σε τρεις, τέσσερις και τελικά έξι ή περισσότερες συνεδρίες να χάσετε συνολικά, αναιρώντας τα κέρδη που έχετε κερδίσει με κόπο και καθυστερώντας την πρόοδο που κάνατε σε μήνες προσπάθειας. Το να τρως καλά μπορεί να γίνει υπόθεση όλα ή τίποτα – η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού ή η επιλογή μιας δίαιτας ελεγχόμενων θερμίδων έχουν και τα δύο εξίσου καταστροφικά αποτελέσματα.

Πώς μπορείτε λοιπόν να σπάσετε αυτόν τον καταστροφικό κύκλο της τέρψης και της μετάνοιας; Ξεκινήστε με το να είστε πιο ρεαλιστές με τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης. Μην επιτρέψετε σε μια εορταστική εβδομάδα να αναιρέσει όλη τη σκληρή δουλειά σας κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ενός έτους. Μάλλον μειώστε και συντομεύστε τις προπονήσεις κατά τη διάρκεια των εορταστικών περιόδων, ώστε να διασφαλίσετε τη μυϊκή δομή και τη φυσική σας κατάσταση ενώ απολαμβάνετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας – είτε κάνετε πατινάζ στον πάγο, επισκεφθείτε τη Χειμερινή Χώρα των Θαυμάτων ή περπατώντας όσο περισσότερο μπορείτε είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι διατήρησης της μυϊκής δομής και γυμναστική ταυτόχρονα!

Ανησυχείς μήπως χάσεις την φόρμα σου;

Οι στρεσογόνοι παράγοντες των διακοπών, όπως οι οικονομικές πιέσεις, το jetlag και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μπορεί να κάνουν δύσκολη την εστίαση στους στόχους φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και τις λιγότερο θρεπτικές τροφές που έχουμε στη διάθεσή μας κατά τη διάρκεια των εορταστικών αγορών, μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να δυσκολέψει την παρακολούθηση των προγραμμάτων φυσικής κατάστασης.

Τα επιτεύγματα γυμναστικής πολλών δεκαετιών θα μπορούσαν να χαθούν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών αν κάποιος ακολουθήσει μια ανενεργή προσέγγιση στις προπονήσεις του – και αυτό μπορεί να κάνει δύσκολη την επιστροφή στο βαγόνι το 2019. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα εγκαταλείψουμε εντελώς!

Η ρουτίνα της φυσικής σας κατάστασης δεν χρειάζεται να παραμερίζεται κατά τη διάρκεια των διακοπών. υπάρχουν διάφορες στρατηγικές στη διάθεσή σας, όπως να προσθέσετε περισσότερο περπάτημα στο καθημερινό σας πρόγραμμα ή να προσπαθήσετε να πετύχετε έναν ημερήσιο στόχο 10 χιλιάδων βημάτων, ενώ περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια. Ή θα μπορούσατε να εγγραφείτε για σύντομες, έντονες συνεδρίες γυμναστικής – ίσως συνεργαστείτε με κάποιον άλλον που θέλει να παραμείνει σε καλό δρόμο κατά τη διάρκεια αυτής της πολυάσχολης περιόδου!

Κρατήστε τις διακοπές σε προοπτική: πρέπει να γιορτάζονται με κέφι, αγάπη και ευθυμία! Αν και η άσκηση θα πρέπει να παραμένει μέρος του συντάγματος σας κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου, φροντίστε να μην προπονείστε υπερβολικά – οι ημέρες ανάπαυσης μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να θεραπευτεί πιο αποτελεσματικά από την προπόνηση και είναι εξίσου απαραίτητες για τη συνολική υγεία με τις τακτικές προπονήσεις!

spot_img
Newsletter
Latest

Πως οι ισομετρικές ασκήσεις μπορούν να με βοηθήσουν να αποκτήσω δύναμη και αντοχή;

Η ενσωμάτωση ισομετρικών ασκήσεων στις προπονήσεις σας θα βοηθήσει...

Rope Climb: Πως να κάνω αναρρίχηση με σχοινί και ποιες παραλλαγές υπάρχουν;

Αν θέλετε να σκαρφαλώσετε σε ένα σχοινί, υπάρχουν μερικοί...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Πως οι ισομετρικές ασκήσεις μπορούν να με βοηθήσουν να αποκτήσω δύναμη και αντοχή;

Η ενσωμάτωση ισομετρικών ασκήσεων στις προπονήσεις σας θα βοηθήσει...

Rope Climb: Πως να κάνω αναρρίχηση με σχοινί και ποιες παραλλαγές υπάρχουν;

Αν θέλετε να σκαρφαλώσετε σε ένα σχοινί, υπάρχουν μερικοί...

Medicine Ball: Ποια τα οφέλη της ιατρική μπάλας;

Οι ασκήσεις με medicine ball προσφέρουν προπονήσεις για ολόκληρο...

Τι είναι η ενεργητική και η παθητική αποκατάσταση; – Πως λειτουργεί το σώμα μας

Η παθητική θεραπεία, όπως το μασάζ και οι περισσότερες φυσιοθεραπεία, περιλαμβάνουν την κίνηση ενός ατόμου ή τον χειρισμό των μυών σας. Η ενεργή θεραπεία όπως...

Τι είναι η Zumba – Ποια τα οφέλη της άσκησης

Είτε είστε αρχάριοι στο γυμναστήριο είτε είστε έμπειρος στο γυμναστήριο, το Zumba μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κινηθείτε και να τονώσετε...

Αν ασκούμε ζω περισσότερο; – Μύθος ή Αλήθεια;

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, λίγη άσκηση μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι άνθρωποι που ασκούνται ζουν περισσότερο και αισθάνονται καλύτερα. Η άσκηση περιλαμβάνει οποιαδήποτε κίνηση...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ