News

spot_img
ΔιατροφήΧάστε βάρος με έξυπνα ψυχολογικά κόλπα

Χάστε βάρος με έξυπνα ψυχολογικά κόλπα

Εάν παλεύετε να χάσετε βάρος, μπορεί να υπάρχει ένα ψυχολογικό εμπόδιο που σας εμποδίζει να τα καταφέρετε. Διαβάστε παρακάτω συμβουλές για να αλλάξετε τη νοοτροπία σας για να διευκολύνετε τη διαδικασία απώλειας βάρους. Από τη σκέψη της άσκησης ως διασκεδαστικής δραστηριότητας μέχρι τον αρκετό ύπνο, αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας να ακολουθεί ένα πλάνο υγιεινού τρόπου ζωής.

1. Εστιάστε στα θετικά

Τα ψυχολογικά κόλπα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διευκολύνετε την απώλεια βάρους. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο σκέφτεστε για τις δίαιτες, τον καθορισμό στόχων και τη διατήρηση κινήτρων. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να κόψετε τις κακές διατροφικές συνήθειες και να αποφύγετε τους πειρασμούς.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές ψυχολογικές στρατηγικές είναι να εστιάσετε στα θετικά. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να γράψετε μια λίστα με πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες ή για αυτά που ανυπομονείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε θετικοί σχετικά με την πρόοδό σας και μπορεί ακόμη και να την ενισχύσετε!

Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που γράφουν για τα πράγματα για τα οποία είναι πιο ευγνώμονες τείνουν να χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν το κάνουν.

Ένα άλλο ψυχολογικό κόλπο είναι να κάνετε μια λίστα με τα πράγματα που είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε σχετικά με την τρέχουσα διατροφή και τις ρουτίνες άσκησης σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την προσθήκη φρέσκων φρούτων και λαχανικών, το μαγείρεμα περισσότερων γευμάτων στο σπίτι ή την έναρξη μιας καθημερινής ρουτίνας περπατήματος.

Αυτό θα σας κρατήσει συγκεντρωμένους στις θετικές αλλαγές που κάνετε και θα σας βοηθήσει να παραμείνετε μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα σας βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε περισσότερο τον νέο τρόπο ζωής σας και θα μειώσει την πιθανότητα να ανακτήσετε το χαμένο βάρος στο μέλλον.

Μια τρίτη ψυχολογική στρατηγική είναι να εστιάσετε σε θετικές σκέψεις για το σώμα σας και το πώς αισθάνεστε. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε σίγουροι για το δέρμα σας και θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση και το κίνητρό σας στη διαδικασία απώλειας βάρους.

Μπορεί να είναι δύσκολο να σκέφτεστε θετικά για το σώμα σας όταν παλεύετε με μια διατροφική διαταραχή, αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι αρνητικές σκέψεις μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν αρνητικά τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Όταν αισθάνεστε χαμηλοί ή αποθαρρυμένοι για το ταξίδι απώλειας βάρους, είναι φυσιολογικό να έχετε αρνητικές σκέψεις για το σώμα σας.

Ωστόσο, πρέπει να μπορείτε να μετατοπίσετε αυτές τις σκέψεις και να τις αντικαταστήσετε με πιο θετικές. Για παράδειγμα, αντί να εστιάσετε στο πώς νιώθετε για το βάρος σας αυτή τη στιγμή, εστιάστε στο πώς θα αισθάνεστε μόλις φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος.

Οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο ταξίδι απώλειας βάρους και μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικές. Μπορείτε επίσης να γίνετε σε κατάθλιψη και να μην έχετε κίνητρα, εάν επιτρέψετε στις αρνητικές σκέψεις να διαχυθούν. Εάν δυσκολεύεστε να μετατοπίσετε τις αρνητικές σας σκέψεις, σκεφτείτε να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία ψυχολόγο ή έναν ψυχίατρο που είναι εκπαιδευμένος να βοηθά άτομα με διατροφικές διαταραχές και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

2. Οραματιστείτε τον στόχο σας

Η οπτικοποίηση του στόχου σας μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Μπορεί επίσης να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να βελτιώσει τη συνολική υγεία σας. Το κόλπο είναι να απεικονίσετε τον στόχο σας με ζωηρές λεπτομέρειες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αφιερώνοντας χρόνο κάθε μέρα για να φανταστείτε τον εαυτό σας να πετυχαίνει τον στόχο σας.

Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να εστιάσετε στις θετικές πτυχές της εμπειρίας και να αποφύγετε να εστιάσετε σε αρνητικά συναισθήματα. Για παράδειγμα, αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος τρώγοντας πιο υγιεινά τρόφιμα, αντί να σκέφτεστε πώς θα στερηθείτε τις αγαπημένες σας τηγανητές πατάτες, σκεφτείτε πώς θα θρέψετε το σώμα σας με φρέσκα λαχανικά που θα σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος και να μείνετε υγιής.

Μια άλλη στρατηγική που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας είναι να δημιουργήσετε έναν πίνακα οράματος. Αυτό είναι ένα διασκεδαστικό έργο τέχνης και χειροτεχνίας που σας επιτρέπει να οραματιστείτε πώς θα είναι η ζωή σας μόλις πετύχετε τον στόχο σας. Ο Larry λέει ότι η δημιουργία ενός πίνακα οράματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τους στόχους σας στο επίκεντρο και να διευκολύνετε την επίτευξή τους.

Προτείνει τη δημιουργία ενός πίνακα οράματος που περιλαμβάνει εικόνες και λέξεις που αντιπροσωπεύουν τα διάφορα μέρη της ζωής σας που θέλετε να αλλάξετε, όπως η σχέση σας με το φαγητό ή η αυτοπεποίθησή σας. Προτείνει επίσης τη χρήση ετήσιων σημείων αναφοράς, γεγονός που διευκολύνει την παρακολούθηση της προόδου σας.

Επιπλέον, συνιστά να αποφεύγετε τη χρήση οπτικοποίησης σε τρίτο πρόσωπο, δηλαδή όταν φαντάζεστε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου. Αυτή η προοπτική μπορεί να αποθαρρύνει τις συνεπείς προθέσεις και τη συμπεριφορά του στόχου, εάν δεν βλέπετε τον εαυτό σας ως το άτομο που θα θέλατε να γίνετε, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη.

Ενώ η οπτικοποίηση τρίτου προσώπου μπορεί να λειτουργήσει καλά για βραχυπρόθεσμους στόχους, όπως η ψηφοφορία σε εκλογές, μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική για στόχους υγείας, οι οποίοι απαιτούν πιο εμπεριστατωμένη αλλαγή συμπεριφοράς και πρέπει να διατηρηθούν μακροπρόθεσμα. Αυτό συμβαίνει επειδή ένας στόχος υγείας είναι συχνά πιο αφηρημένος από άλλους στόχους, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να δεις τον εαυτό σου να τον πετυχαίνει.

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι διερευνούν πώς οι στρατηγικές οπτικοποίησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους στόχους και θα αναφέρουν τα ευρήματα. Ελπίζουν ότι αυτή η έρευνα θα βελτιώσει την υγεία και την ευημερία των καταναλωτών βοηθώντας τους να επιτύχουν τους στόχους τους.

3. Οραματιστείτε τον εαυτό σας στο ιδανικό σας βάρος

Η διανοητική εικόνα του ιδανικού σας σώματος μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε πιο γρήγορα την απώλεια βάρους. Σας βοηθά να αισθάνεστε κίνητρο να τηρείτε το πρόγραμμα διατροφής και την άσκηση. Σας κάνει επίσης να νιώθετε πιο ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματά σας.

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά από άτομα που είναι υπέρβαρα και μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική. Μπορεί να επανεκπαιδεύσει το υποσυνείδητό σας ώστε να ευθυγραμμιστεί με το ιδανικό σας βάρος και να σας κρατήσει σε καλό δρόμο.

Η οπτικοποίηση είναι μια μορφή καθοδηγούμενης εικόνας που χρησιμοποιεί όλες τις αισθήσεις σας για να δημιουργήσει μια νοητική εικόνα αυτού που θέλετε. Μπορεί να περιλαμβάνει εικόνες των ρούχων σας, τις προπονήσεις σας, την αίσθηση της αναπνοής σας και πολλά άλλα.

Για να χρησιμοποιήσετε τεχνικές οπτικοποίησης για απώλεια βάρους, πρέπει να καθίσετε άνετα με χαλαρή διάθεση. Θα πρέπει να κλείσετε τα μάτια σας και να αναπνεύσετε βαθιά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτείτε το ιδανικό σας σώμα και πώς θα είναι σε λίγους μήνες όταν φτάσετε στο στόχο σας.

Μπορείτε να το κάνετε δύο ή τρεις φορές την ημέρα, μετά το ξύπνημα και πριν πάτε για ύπνο. Είναι καλύτερο να το εξασκείτε σε ένα ήσυχο μέρος και να αφήνετε πίσω τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες σας.

Όταν σκέφτεστε το ιδανικό σας σώμα, οραματιστείτε τον εαυτό σας με όλα τα στενά ρούχα που πάντα θέλατε να φοράτε όταν είστε αδύνατη. Φανταστείτε επίσης την οικογένεια και τους φίλους σας να σας επαινούν για την υπέροχη εμφάνισή σας και πόσο λεπτή έχετε γίνει.

Καθώς το κάνετε αυτό, το σώμα σας θα αρχίσει να απελευθερώνει το επιπλέον βάρος, το οποίο κρατούσε. Το επιπλέον βάρος απλά θα λιώσει, αφήνοντας πίσω τη λεπτή, βελτιωμένη σιλουέτα σας.

Το υποσυνείδητό σας θα δεχτεί και θα πιστέψει ότι αυτό που σκέφτεστε είναι αλήθεια. Αυτή η πεποίθηση θα ωθήσει το σώμα σας να συμμορφωθεί με αυτήν την εικόνα.

Το να έχετε θετικές σκέψεις για το σώμα σας είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους και είναι επίσης καλό για τη γενική υγεία σας. Η αρνητική σκέψη, το άγχος, ο φόβος, οι ανησυχίες και ο θυμός βλάπτουν το σώμα, ενώ οι θετικές σκέψεις, η ευτυχία, η αγάπη και η αυτοπεποίθηση τον θεραπεύουν, τον ενισχύουν και τον ενεργοποιούν.

Για να χάσετε βάρος με τη δύναμη της δημιουργικής οπτικοποίησης, πρέπει να οραματιστείτε τον εαυτό σας στο ιδανικό βάρος και να συνεχίσετε να προβάλλετε αυτήν την εικόνα στην οθόνη του μυαλού σας. Αυτό απαιτεί επιμονή και δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη.

4. Εστιάστε στην προπόνησή σας

Το να διατηρείτε την προσοχή σας στην προπόνησή σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά ψυχολογικά κόλπα για να χάσετε βάρος. Εάν δεν είστε διανοητικά συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, μπορεί να είναι εύκολο να κάνετε λάθη και να χάσετε χρόνο. Αλλά αν είστε σε θέση να διατηρήσετε την εστίασή σας σε όλη τη διάρκεια της προπόνησής σας, μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται και αισθάνεται το σώμα σας.

Κατά τη διάρκεια μιας μέσης ημέρας στη δουλειά, το μυαλό σας μπορεί εύκολα να μετακινηθεί από εργασία σε εργασία, καθιστώντας δύσκολο να ολοκληρώσετε οτιδήποτε. Κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, θέλετε να μπορείτε να εστιάσετε σε κάθε κίνηση και στο σκοπό της άσκησης, λέει ο πιστοποιημένος personal trainer Michael Julom.

Αλλά είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε να χάσετε την εστίαση κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Συχνά επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αποσπάται η προσοχή μας από τα τηλέφωνά μας και άλλες ειδοποιήσεις. Και αυτές οι ειδοποιήσεις μπορούν να καταστρέψουν την εστίασή σας κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Εάν δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, τότε αφήστε το στα αποδυτήρια ή στο σπίτι. Αυτό θα σας δώσει τον χώρο που χρειάζεστε για να εστιάσετε στην προπόνησή σας χωρίς να χρειάζεται να απαντάτε συνεχώς σε μηνύματα.

Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε το μυαλό σας από περισπασμούς που συμβαίνουν στην καθημερινή σας ζωή. Κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, θα πρέπει να εστιάσετε στις ασκήσεις που κάνετε και στο πόσο δυνατοί νιώθετε μετά την ολοκλήρωση του σετ.

Επιπλέον, εάν αντιμετωπίζετε την προπόνησή σας σαν μια συνεδρία εξάσκησης και βλέπετε κάθε άσκηση ως δεξιότητα που πρέπει να μάθετε, θα είναι πιο πιθανό να την ακολουθήσετε. Τελικά, θα διαπιστώσετε ότι αυτό θα τονώσει το κίνητρό σας και θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

Ένας άλλος τρόπος για να ενισχύσετε το κίνητρό σας είναι να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τους στόχους σας σε κάθε προπόνηση. Είτε θέλετε να βελτιώσετε την απόδοσή σας σε μια συγκεκριμένη κατηγορία βάρους είτε απλά θέλετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες, η καταγραφή αυτών των στόχων πριν από την προπόνησή σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακινήσετε τον εαυτό σας.

Δεν είναι μυστικό ότι η απώλεια βάρους είναι μια σταδιακή διαδικασία, επομένως είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να κατανοήσετε πώς λειτουργεί. Χρησιμοποιώντας αυτά τα ψυχολογικά κόλπα για να χάσετε βάρος θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το ιδανικό σας βάρος και να νιώσετε πιο υγιείς στη διαδικασία!

*Το άρθρο στο self.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές: Οι πληροφορίες είναι ενημερωτικές και δεν λαμβάνεται υπόψιν το ατομικό ιστορικό και οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα χαρακτηρηστικά του κάθε ατόμου. Για οποιοδήποτε σύμπτωμα συμβουλέψου/ενημερώσου από τον προσωπικό σου γιατρό.

spot_img
Newsletter
Latest

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Ακτινίδιο: Η διατροφική αξία και τα οφέλη στην υγεία

Τα μούρα ακτινιδίου περιέχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται ακτινιδίνη, το οποίο λιπαίνει την πεπτική οδό και ενισχύει την πέψη. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την...

Αγγούρι: Θερμίδες, διατροφικά στοιχεία και οφέλη για την υγεία

Τα αγγούρια είναι πηγή βιταμίνης Κ, ασβεστίου και μαγνησίου. Τα θρεπτικά συστατικά στα αγγούρια υποστηρίζουν την υγεία των οστών, προάγουν την υγιή πήξη του αίματος...

Πρωτεΐνες, Υδατάνθρακες, Λίπη: Ο απόλυτος οδηγός για το τρίπτυχο της επιτυχίας

Οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και τα λίπη είναι οι τρεις βασικές κατηγορίες θρεπτικών συστατικών που παρέχουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας. Καθεμία...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ