ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

News

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

spot_img
Αθλήματα & ΠροπονήσειςΠολεμικές ΤέχνεςΠοια είναι τα οφέλη του kickboxing στο σώμα και την υγεία μας

Ποια είναι τα οφέλη του kickboxing στο σώμα και την υγεία μας

Ακριβώς όπως κάθε άλλη προπόνηση cardio, οι κινήσεις με κλωτσιές και γροθιές στο kickboxing καίνε πολλές θερμίδες. Αλλά αυτή η προπόνηση κάνει περισσότερα από απλώς να μειώσει τη μέση σας. Ακριβώς όπως αποδεικνύει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του ONE Flyweight Muay Thai, Rodtang Jitmuangnon, το kickboxing μπορεί να είναι πολύ περισσότερο από μια απλή διασκέδαση στο γυμναστήριο. Αυτή η πειθαρχία πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ενδυναμωμένοι, να έχετε καλύτερη ισορροπία και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Kickboxing Οφέλη – Πως γίνεται μια προπόνηση για όλο το σώμα

Ένα από τα πράγματα που κάνει το kickboxing μια ιδιαίτερα αποτελεσματική προπόνηση είναι η ικανότητά του να εμπλέκει κάθε μυ του σώματός σας. Θα χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας για κλωτσιές και γροθιές, αλλά θα χρειαστεί επίσης να περιστρέψετε τους γοφούς σας, να στρίψετε τους ώμους σας και να χρησιμοποιήσετε τους μύες του πυρήνα σας για ισορροπία. Προσθέτοντας τα άλματα και άλλες κινήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά στο kickboxing, είναι εύκολο να δούμε πώς μπορεί να προσφέρει μια προπόνηση για όλο το σώμα.

Ως μπόνους, αυτό το είδος άσκησης είναι εξαιρετικό για την καρδιά και τους πνεύμονές σας. Στην πραγματικότητα, σε μια μελέτη πέντε εβδομάδων που είδε άντρες στα είκοσί τους να συμμετέχουν σε τρία μαθήματα kickboxing κάθε εβδομάδα, αποδείχθηκε ότι είχαν βελτιώσει τη δύναμή τους στο πάνω και κάτω μέρος του σώματός τους κατά 7 τοις εκατό. Αυτή είναι μια απίστευτη βελτίωση και δείχνει πόσο μπορεί να κάνει μια καλή προπόνηση καρδιο για τη συνολική σωματική σας υγεία.

Εκτός από τα προφανή σωματικά οφέλη, το kickboxing μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Η αίσθηση της ολοκλήρωσης που έρχεται με το να μπορείς να εκτελείς κινήσεις πολεμικών τεχνών με χάρη και ακρίβεια είναι κάτι που μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Είναι επίσης ένα πολύ κοινωνικό άθλημα, με πολλά γυμναστήρια που συγκεντρώνουν γυναίκες από όλα τα κοινωνικά στρώματα για να προπονούνται και να κάνουν αγώνα μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρών και διαρκών σχέσεων που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη συνολική ευημερία σας.

Οι πολεμικές τέχνες απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση και εστίαση, επομένως θα διαπιστώσετε ότι η ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε και να δίνετε προσοχή θα βελτιώνεται καθώς μαθαίνετε νέες κινήσεις και αναπτύσσετε τις δεξιότητές σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο όφελος για την ψυχική σας υγεία, ειδικά εάν υποφέρετε από ψυχικές παθήσεις όπως κατάθλιψη ή άγχος. Φυσικά, είναι πάντα συνετό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιεσδήποτε νέες ασκήσεις όπως το kickboxing – ειδικά εάν έχετε προϋπάρχουσες παθήσεις. Θα είναι σε θέση να σας δώσουν το ξεκάθαρο και θα σας βοηθήσουν να βρείτε τους καλύτερους τρόπους για να το ενσωματώσετε στη φυσική σας κατάσταση. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα σας συστήσουν να ξεκινήσετε με έναν προσωπικό γυμναστή για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις συνεδρίες σας.

Καίει Θερμίδες

Οι θερμίδες είναι η ενέργεια που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει. Προκειμένου να χάσουμε βάρος και να διατηρήσουμε το ποσοστό λίπους στο σώμα μας στο υγιές εύρος, πρέπει να κάψουμε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνουμε. Το kickboxing είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το κάνετε αυτό. Αυτή η προπόνηση ολόκληρου του σώματος στοχεύει κάθε μυ και απαιτεί εκρηκτικές κινήσεις που καίνε πολλές θερμίδες, ειδικά όταν γίνεται σε συνδυασμό με πλειομετρικές ασκήσεις όπως το σχοινάκι και τα βήματα.

Εκτός από την καύση πολλών θερμίδων, μια προπόνηση kickboxing ενδυναμώνει και τονώνει κάθε σημαντική μυϊκή ομάδα στο σώμα. Η επανάληψη των κινήσεων με γροθιές και κλωτσιές βοηθά στην οικοδόμηση αντοχής και οι στριφογυριστικές κινήσεις που συνοδεύουν τη ρίψη μιας γροθιάς ή της κλωτσιάς εμπλέκουν τους μυς του πυρήνα. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα kickboxing πέντε εβδομάδων είδαν μεγαλύτερες βελτιώσεις στη δύναμη του άνω και κάτω σώματος από εκείνους που έκαναν μόνο παραδοσιακή προπόνηση με αντίσταση.

Είτε διώχνετε την απογοήτευσή σας σε ένα σάκο του μποξ είτε απλώς γυμνάζεστε με έναν φίλο, η σωματική δραστηριότητα που εμπλέκεται στο kickboxing θα βελτιώσει τη διάθεσή σας και θα μειώσει τα επίπεδα άγχους σας. Οι κινήσεις με γροθιές και κλωτσιές της άσκησης πολεμικών τεχνών πυροδοτούν μια αλυσιδωτή αντίδραση στον εγκέφαλο που απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές γνωστούς ως ενδορφίνες. Αυτό τονώνει τη διάθεσή σας και σας δίνει ένα φυσικό “runner’s high” κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Μια άλλη σημαντική πτυχή μιας προπόνησης kickboxing είναι η εστίαση που δίνει στην αναπνοή και την ισορροπία. Είναι πολύ εύκολο να κουραστείς κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος kickboxing και το να μάθεις πώς να αναπνέεις σωστά θα σε βοηθήσει να παραμείνεις γεμάτος ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησής σου. Η εξάσκηση και ο έλεγχος των διαφορετικών συνδυασμών kickboxing θα βελτιώσει επίσης τον συντονισμό και την ισορροπία σας.

Είναι πολύ δύσκολο να συγκρίνουμε τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια μιας ώρας kickboxing γιατί ο καθένας καίει θερμίδες με διαφορετικό ρυθμό. Το φύλο, η ηλικία και η σύσταση του σώματός σας επηρεάζουν τον αριθμό των θερμίδων που καίτε κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε προπόνησης. Για παράδειγμα, εάν ο εκπαιδευτής σας ζυγίζει το ίδιο με εσάς, αλλά έχει περισσότερους μύες από λίπος, θα κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του μαθήματος σας από ό,τι εσείς. Ωστόσο, kickboxing οφέλη θα βρειτε στην καύση θερμίδων εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικά.

Τονώνει τους μύες

Όταν κάνετε αγώνα με έναν σύντροφο ή χτυπάτε τον σάκο του μποξ, οι μύες σας ασκούνται σε όλο το σώμα. Ενισχύετε επίσης τον πυρήνα σας στρίβοντας για κάθε γροθιά. Αυτός είναι ο λόγος που το kickboxing συχνά σας βοηθά να αναπτύξετε ένα δυνατό, τονισμένο στομάχι. Η φύση αυτής της προπόνησης για ολόκληρο το σώμα είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι τη θεωρούν μια καλή εναλλακτική λύση στην άρση βαρών.

Ως αποτέλεσμα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το kickboxing είναι μια τόσο εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αποκτήσουν φόρμα και να αισθάνονται πιο σίγουροι για το σώμα τους. Με ένα υπέροχο σώμα έρχεται η αυτοπεποίθηση, και μαζί με αυτό έρχεται η αυτοεκτίμηση. Επιπλέον, το να ξέρεις πώς να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής σου ακόμη περισσότερο.

Η σωματική δραστηριότητα που εμπλέκεται στο kickboxing είναι επίσης μια μεγάλη ανακούφιση από το άγχος, η οποία μπορεί να είναι ευεργετική για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει άγχος ή κατάθλιψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ασκείστε, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες, οι οποίες σας βοηθούν να αισθάνεστε χαρούμενοι και ήρεμοι.

Εκτός από το ότι σας βοηθά να νιώσετε καλύτερα, η σωματική δραστηριότητα του kickboxing μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης βάρους και της μειωμένης ικανότητας καθαρής σκέψης. Το kickboxing μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χτίσετε μυϊκή δύναμη, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Muscles Ligaments Tendos Journal. Αυτός ο τύπος δύναμης είναι χρήσιμος όταν προσπαθείτε να σηκώσετε κάτι βαρύ, όπως μια βαλίτσα ή ένα βάζο με τουρσιά.

Το γεγονός ότι το kickboxing είναι μια προπόνηση υψηλής έντασης μπορεί επίσης να αυξήσει τον χρόνο που αφιερώνετε στον ύπνο, επομένως φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης. Σε τελική ανάλυση, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρείτε μια προπόνηση που να σας αρέσει και να μπορείτε να την ακολουθήσετε. Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το kickboxing, επικοινωνήστε με τα στούντιο μας και κλείστε ένα ραντεβού για να το δείτε μόνοι σας. Προσφέρουμε τόσο ομαδικά μαθήματα όσο και ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στους προσωπικούς σας στόχους. Η ομάδα ειδικών εκπαιδευτών μας θα συνεργαστεί μαζί σας για να προσαρμόσετε το πρόγραμμα προπόνησής σας και να θέσετε ρεαλιστικούς, εφικτούς στόχους.

Plank – Τεχνικές, οφέλη και παραλλαγές απο την άσκηση σανίδα

Είναι καλό για την καρδιά σας

Το kickboxing είναι μια εξαιρετική προπόνηση καρδιο και ως αποτέλεσμα θα κάψετε πολλές θερμίδες. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να ανεβάσετε τον καρδιακό σας ρυθμό: η τακτική, υψηλής έντασης άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά (το οποίο συνδέεται με σοβαρές παθήσεις υγείας όπως οι καρδιακές παθήσεις).

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να αντλήσετε το αίμα σας είναι λόγω των καρδιαγγειακών οφελών που παρέχει. Οι προπονήσεις cardio, συμπεριλαμβανομένου του Kickboxing, μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη της καρδιάς και των πνευμόνων σας, ώστε να μπορείτε να αντέχετε τη σωματική εργασία για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Αυτό θα αυξήσει την αντοχή σας, βοηθώντας σας να βελτιώσετε την απόδοσή σας σε όλους τους τύπους ασκήσεων και αθλημάτων.

Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ποσότητα των θερμίδων που καίγονται είναι το μόνο μέτρο αποτελεσματικής άσκησης καρδιο, είναι στην πραγματικότητα ένας σημαντικός παράγοντας επειδή μια δυνατή, υγιής καρδιά και πνεύμονες είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί ότι το σώμα σας λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά, το οξυγόνο και την ενέργεια που χρειάζεται. για να λειτουργήσει.

Εκτός από τη βελτίωση του καρδιαγγειακού σας συστήματος, το kickboxing μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε και τους μυς σας. Ο συνδυασμός κινήσεων με γροθιές και κλωτσιές μπορεί να ενισχύσει τους μύες των χεριών, των ποδιών, του στήθους, της πλάτης και της κοιλιάς. Αυτό σας βοηθά να χτίσετε δύναμη και ευκρίνεια που μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα.

Οι καρδιαγγειακές ασκήσεις βοηθούν επίσης στην ανακούφιση από το στρες. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται όταν κάνετε σωματική δραστηριότητα μπορούν να μειώσουν το άγχος και την κατάθλιψη, αφήνοντάς σας να νιώθετε ευφορία μετά το μάθημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο ωφέλιμο να ενσωματώνετε την άσκηση καρδιο στη ρουτίνα σας – είτε πρόκειται για ένα μάθημα kickboxing είτε για μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο.

Είτε είστε έμπειρος μαχητής είτε μόλις ξεκινάτε, το kickboxing είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προκαλέσετε το σώμα σας και να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας. Η αίσθηση της ολοκλήρωσης που βιώνεις μετά από ένα σκληρό μάθημα μπορεί να είναι ένα εκπληκτικό κίνητρο για να διατηρήσεις τον υγιεινό τρόπο ζωής σου και να συνεχίσεις να πιέζεις τον εαυτό σου και σε άλλους τομείς της ζωής.

spot_img
Newsletter
Latest

Πως οι ισομετρικές ασκήσεις μπορούν να με βοηθήσουν να αποκτήσω δύναμη και αντοχή;

Η ενσωμάτωση ισομετρικών ασκήσεων στις προπονήσεις σας θα βοηθήσει...

Rope Climb: Πως να κάνω αναρρίχηση με σχοινί και ποιες παραλλαγές υπάρχουν;

Αν θέλετε να σκαρφαλώσετε σε ένα σχοινί, υπάρχουν μερικοί...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Πως οι ισομετρικές ασκήσεις μπορούν να με βοηθήσουν να αποκτήσω δύναμη και αντοχή;

Η ενσωμάτωση ισομετρικών ασκήσεων στις προπονήσεις σας θα βοηθήσει...

Rope Climb: Πως να κάνω αναρρίχηση με σχοινί και ποιες παραλλαγές υπάρχουν;

Αν θέλετε να σκαρφαλώσετε σε ένα σχοινί, υπάρχουν μερικοί...

Medicine Ball: Ποια τα οφέλη της ιατρική μπάλας;

Οι ασκήσεις με medicine ball προσφέρουν προπονήσεις για ολόκληρο...

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για πιο αποτελεσματική προπόνηση πυγμαχίας

Σε αντίθεση με τους bodybuilders, που επικεντρώνονται σε ασκήσεις απομόνωσης που δεν μεταφράζονται στο ρινγκ, οι μπόξερ πρέπει να δουλέψουν με σύνθετες κινήσεις. Για να...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ