ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

News

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!

spot_img
FitnessFitness Υγεια & Ασφάλεια5 Λάθη μετά την προπόνηση

5 Λάθη μετά την προπόνηση

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και δεν θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Συχνά αυτά τα πράγματα είναι πολύ κοινά. Αν λοιπόν προσπαθείτε να αποκτήσετε φόρμα, ίσως θέλετε να σταματήσετε να κάνετε αυτές τις οκτώ κακές συνήθειες.

1. Παραλείπεις το γεύμα σου

Παραμελείς το σνακ σου μετά την προπόνηση και δεν εκπλήσσεσαι όταν διαπιστώνεις ότι τα επίπεδα ενέργειας και η απόδοσή σου μειώνονται. Το σώμα σας χρειάζεται το καύσιμο για να σας συνεχίσει και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το λαμβάνετε με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλή ιδέα να επιλέξετε ένα γεύμα που είναι θρεπτικό, χορταστικό και όχι υπερβολικά περίπλοκο στην προετοιμασία.

Τα καλύτερα γεύματα είναι ένας συνδυασμός άπαχης πρωτεΐνης, δημητριακών ολικής αλέσεως και άφθονων λαχανικών και φρούτων.

Εκτός από την παροχή του βέλτιστου καυσίμου για το σώμα σας, ένα καλό σνακ μετά την προπόνηση θα ενισχύσει επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα παρέχοντας το σωστό είδος θρεπτικών συστατικών και μετάλλων. Η παράλειψη του δείπνου σας δεν είναι ένας υγιεινός τρόπος και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σειρά από δυσάρεστες παρενέργειες.

2. Τρώς λάθος

Αν αναρωτιέστε γιατί δεν παίρνετε τα αποτελέσματα που θέλετε, πιθανότατα δεν τρώτε τα σωστά μακροθρεπτικά συστατικά. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να επαναφέρετε το σώμα σας στη σωστή τροχιά. Αρχικά, μπορείτε να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο διαιτολόγο. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας σε θρεπτικά συστατικά και να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μια δίαιτα ελεγχόμενη από θερμίδες.

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου το ατομικό σας πρόγραμμα προπόνησης. Υπάρχουν διάφοροι τύποι θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας σε διάφορες ώρες της ημέρας. Για παράδειγμα, οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για γρήγορη ενέργεια, ενώ η πρωτεΐνη παίζει πιο σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Ο σωστός συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεϊνών θα σας επιτρέψει να μεγιστοποιήσετε τις προπονήσεις σας και να ανακτήσετε τα αποθέματα γλυκογόνου του σώματός σας. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε πρόσθετα, όπως λίπη, τα οποία έχουν συνδεθεί με βελτιωμένη αντοχή και καρδιαγγειακή απόδοση. Τέλος, δεν μπορείτε να ξεχάσετε να τρώτε μια υγιεινή δόση σύνθετων υδατανθράκων, που παρέχουν φυτικές ίνες και διαιτητικές ίνες. Αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων όταν το ανθρώπινο σώμα εργάζεται σκληρά.

3. Ξεχνάς να αναπληρώσεις ηλεκτρολύτες

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να αναπληρώσετε τους ηλεκτρολύτες σας μετά την προπόνηση. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η υγιεινή διατροφή. Εάν δεν τρώτε αρκετά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να έχετε πολλά προβλήματα. Αυτό περιλαμβάνει κράμπες, ζάλη, ομίχλη του εγκεφάλου και κόπωση.

Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψετε αυτά τα προβλήματα είναι να πίνετε άφθονο νερό. Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας. Χρειάζονται επίσης για τη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών του σώματός σας. Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης δραστηριότητας, το σώμα σας χάνει ηλεκτρολύτες μέσω της εφίδρωσης, των ούρων και της αναπνοής. Αντικαθιστώντας αυτά τα χαμένα μέταλλα, μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις επιπλοκές.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμάστε να αναπληρώνετε τους ηλεκτρολύτες σας εάν συμμετέχετε σε προπόνηση ή σωματική δραστηριότητα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους ηλεκτρολύτες σας με νάτριο, κάλιο ή μαγνήσιο. Αυτές οι ουσίες σας βοηθούν να παραμείνετε ενυδατωμένοι, να διατηρήσετε τις μυϊκές σας λειτουργίες και να αποτρέψετε τις κράμπες.

Είτε συμμετέχετε σε μια προπόνηση είτε είστε σε ζεστό καιρό, είναι σημαντικό να αναπληρώσετε τους ηλεκτρολύτες σας. Μπορείτε να τα πάρετε από το πόσιμο νερό και την κατανάλωση τροφών που τα περιέχουν. Για παράδειγμα, τα σκούρα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι και το μπρόκολο περιέχουν κάλιο και μαγνήσιο, δύο από τους πιο κοινούς ηλεκτρολύτες.

4. Η υπέρταση προκαλεί καρδιακή αρρυθμία

Υπάρχει μια σειρά από καρδιακές αρρυθμίες που μπορούν να βρεθούν σε άτομα που έχουν υπέρταση. Μερικά από αυτά είναι απειλητικά για τη ζωή. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συμπτώματα αυτών των καταστάσεων, ώστε να μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αρρυθμιών είναι η βραδυκαρδία και η κολπική μαρμαρυγή. Η βραδυκαρδία είναι ένας καρδιακός ρυθμός που είναι κάτω από 60 παλμούς ανά λεπτό. Αυτός ο τύπος αρρυθμίας μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, τα συγγενή καρδιακά ελαττώματα και η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας μπορεί να προκαλέσουν αργό καρδιακό παλμό.

Η καρδιά είναι ένας μυς τεσσάρων θαλάμων που αντλεί αίμα σε διάφορα μέρη του σώματος. Επίσης ελέγχεται από ηλεκτρικά σήματα. Αυτά τα σήματα στέλνουν πληροφορίες μέσω των κόλπων και του κολποκοιλιακού κόμβου της καρδιάς.

Οι καρδιακές αρρυθμίες μπορεί να είναι είτε προσωρινές είτε μόνιμες. Μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακή ανεπάρκεια και αιφνίδιο θάνατο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δύσπνοια, ζάλη και λιποθυμία.

Το να έχετε μια αρρυθμία δεν είναι απαραίτητα σημάδι προβλήματος. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να ζητάτε συμβουλές από το γιατρό σας. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της πάθησης, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε άδεια από την εργασία ή να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Το EPOC καίει πραγματικά θερμίδες μετά την άσκηση — Δείτε πώς θα λειτουργήσει για εσάς

5. Πάρε μια μέρα ξεκούρασης

Οι ημέρες ανάπαυσης είναι απαραίτητες για ένα υγιές πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Βοηθούν το σώμα σας να αναρρώσει και να αναζωογονηθεί μετά από έναν δύσκολο κύκλο προπόνησης. Αυτές οι μέρες είναι επίσης ευεργετικές για την ψυχική σας ευεξία.

Ο βέλτιστος αριθμός ημερών ανάπαυσης εξαρτάται από τις προσωπικές σας συνθήκες. Για παράδειγμα, οι αθλητές που προπονούνται εντατικά μπορεί να χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους ανθρώπους που προπονούνται μέτρια.

Ανάλογα με το πρόγραμμα προπόνησής σας, θα πρέπει να παίρνετε τουλάχιστον μία ημέρα ανάπαυσης κάθε εβδομάδα. Βοηθά το σώμα σας να αναρρώσει και προλαμβάνει τραυματισμούς. Η ανάπαυση της ημέρας επιτρέπει στο σώμα σας να επαναφορτιστεί, κάτι που με τη σειρά του μειώνει τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού ή κρυολογήματα.

Όταν κάνετε μια μέρα ανάπαυσης, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ενσωματώσετε κάποια ελαφριά δραστηριότητα, όπως έναν ήπιο περίπατο, γιόγκα ή μια ελαφριά συνεδρία καρδιο. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε 30 έως 45 λεπτά ελαφριάς άσκησης αποκατάστασης.

Μια ημέρα άδειας μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας. Μπορεί επίσης να σας δώσει την ευκαιρία να ολοκληρώσετε ένα έργο πριν επιστρέψετε στη δουλειά. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μια εκπομπή ή να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να οργανωθείτε.

spot_img
Newsletter
Latest

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να εκτελείτε ασκήσεις με το βάρος του σώματός σας, χρησιμοποιώντας το σαν την μοναδική αντίσταση κατά...

Διαλείμματα Ανάμεσα στα Σετ στην Προπόνηση Δύναμης και Υπερτροφίας: Μην τα Αφήνεις στην Τύχη

Κατά τον σχεδιασμό ενός προγράμματος στην προπόνηση με αντιστάσεις υπάρχουν κάποιες μεταβλητές/παραμέτροι επιβάρυνσης που θα πρέπει να διαχειριστούμε σε κάθε προπόνηση δύναμης και υπερτροφίας...

Ακτινίδιο: Η διατροφική αξία και τα οφέλη στην υγεία

Τα μούρα ακτινιδίου περιέχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται ακτινιδίνη, το οποίο λιπαίνει την πεπτική οδό και ενισχύει την πέψη. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ