News

spot_img
FitnessΑσκήσειςΆσκηση - Τι μπορεί να μου προσφέρει;

Άσκηση – Τι μπορεί να μου προσφέρει;

Η άσκηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Είναι κάτι που κάνουμε για να κάνουμε το σώμα μας να νιώθει καλά, αλλά μας προσφέρει και μερικά υπέροχα μαθήματα ζωής. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.

1. Θέληση

Ένα από τα μαθήματα ζωής που σου προσφέρει η άσκηση είναι η ικανότητα να χτίζεις δύναμη θέλησης. Μπορεί να ακούγεται σαν κλισέ, αλλά είναι αλήθεια: Η δύναμη της θέλησης μπορεί να είναι ένας σημαντικός καθοριστικός παράγοντας για την υγεία, τις σχέσεις και την επαγγελματική σας επιτυχία.

Ο όρος «δύναμη θέλησης» χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ικανότητα να αντιστέκεσαι ή να παρακάμπτεις τους πειρασμούς. Ωστόσο, η θέληση είναι μόνο μια πτυχή του αυτοελέγχου. Ο αυτοέλεγχος περιλαμβάνει άλλα χαρακτηριστικά, όπως η επιμονή και η επίγνωση.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μερικοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη δύναμη θέλησης από άλλους. Προτείνουν επίσης τρόπους ενίσχυσης της θέλησης με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, εάν παλεύετε με μια διατροφική διαταραχή, δοκιμάστε να δώσετε προτεραιότητα στους στόχους σας και να εστιάσετε σε αυτούς.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η δύναμη της θέλησης επηρεάζεται από το κοινωνικό σας περιβάλλον. Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έδειξε ότι τα παιδιά που διάβαζαν ένα βιβλίο με παραμύθια για τη δύναμη της θέλησης είχαν καλύτερες βαθμολογίες ικανοποίησης καθυστερημένα από εκείνα που δεν το έκαναν. Ομοίως, οι συμμετέχοντες σε μια μελέτη Alzheimer είχαν καλύτερες επιδόσεις από την ομάδα ελέγχου.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η δύναμη της θέλησης δημιουργείται με την πάροδο του χρόνου. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να αντισταθούν σε περισπασμούς ή αρνητικές σκέψεις, ενώ άλλοι απλά δεν ενδίδουν σε πειρασμούς.

Όσοι ασκούνται τακτικά έχουν πιο δυνατούς μύες. Όταν ασκούνται, ο προμετωπιαίος φλοιός τους (PFC) ενεργοποιείται. Αυτό αυξάνει την ικανότητα του PFC τους να αναστέλλει τις παρορμήσεις και να τις εμποδίζει να ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Η ανάληψη δράσης για τη βελτίωση της θέλησης σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την υγεία και την ευτυχία σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη περισσότερης θέλησης, αλλά όλες περιλαμβάνουν πειθαρχία και υπομονή.

2. Θέσπιση στόχων

Αν πάντα αναρωτιόσαστε τι χρειάζεται για να θέσετε και να πετύχετε στόχους, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Το πρώτο βήμα για να θέσετε έναν στόχο είναι να μάθετε το «ΓΙΑΤΙ». Μπορεί να είναι οτιδήποτε από κάποιον που σας ενδιαφέρει μέχρι μια δήλωση αποστολής που έχετε για τον εαυτό σας.

Ο καθορισμός ενός στόχου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε τη συνολική παραγωγικότητά σας. Σας δίνει ένα αντικειμενικό μέτρο της προόδου σας και σας παρέχει έναν οδικό χάρτη προς την επιτυχία.

Ο καθορισμός ενός στόχου είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε τα κίνητρα. Όταν έχετε ένα ξεκάθαρο όραμα για το τι θέλετε να επιτύχετε, θα σας κρατήσει κίνητρο και συγκεντρωμένη.

Εάν δυσκολεύεστε να εφαρμόσετε το όραμά σας, σκεφτείτε να γράψετε τους στόχους σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να τα ανακαλέσετε αργότερα. Μπορείτε επίσης να τα αναθεωρήσετε πιο συχνά.

Οι στόχοι είναι επίσης ένας καλός τρόπος ανταπόδοσης στην κοινότητα. Θα σας παρακινήσουν να βελτιώσετε τη ζωή σας. Επιπλέον, θα έχετε την ικανοποίηση να γνωρίζετε ότι έχετε κάνει τη διαφορά στη δική σας ζωή και στις ζωές των άλλων.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του να θέτεις στόχους είναι ότι θα αλλάξουν τον τρόπο που εκτελείς τις καθημερινές σου εργασίες. Με αυτόν τον τρόπο, θα βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας και θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Η κατοχή ενός στόχου SMART είναι ένας ιδανικός τρόπος για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τον χρόνο και τους πόρους σας. Βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας έχουν συγκεκριμένη προθεσμία και περιλαμβάνουν παραμέτρους που σχετίζονται με το χρόνο.

3. Να αποδεχτώ τον εαυτό μου

Είναι σημαντικό να μάθετε πώς να αποδέχεστε τον εαυτό σας για αυτό που είστε. Η έλλειψη αυτο-αποδοχής μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, άγχος και στρες. Η αποδοχή του εαυτού σας βοηθά να νιώθετε ότι ελέγχετε περισσότερο τα συναισθήματά σας και τονώνει τη διάθεσή σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και πιο ολοκληρωμένη ζωή.

Το πρώτο βήμα για να αποδεχτείς τον εαυτό σου είναι να αναγνωρίσεις τις εσωτερικές σου δυνάμεις. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στις αδυναμίες και τα δυνατά σας σημεία. Το να εστιάσετε στις δυνάμεις σας θα σας κάνει πιο σίγουρους.

Ένας άλλος τρόπος να αποδεχτείς τον εαυτό σου είναι να γιορτάσεις τα επιτεύγματά σου. Εάν θέλετε να μάθετε πώς να αποδέχεστε τον εαυτό σας, θα πρέπει να βρείτε έναν θεραπευτή για να σας βοηθήσει στη διαδικασία. Η ύπαρξη ενός θεραπευτή μπορεί επίσης να σας επιτρέψει να έχετε όρια στις σχέσεις σας.

Το κλειδί για να βρείτε τον κατάλληλο θεραπευτή είναι να κάνετε την εργασία σας. Μάθετε περισσότερα για τα δυνατά σας σημεία, τις αδυναμίες και το παρελθόν σας. Βρείτε έναν θεραπευτή που είναι εκπαιδευμένος να συνεργάζεται με άτομα που δυσκολεύονται να αποδεχτούν. Μόλις βρείτε τον κατάλληλο θεραπευτή, ζητήστε του/της να σας εξηγήσει τη διαδικασία με περισσότερες λεπτομέρειες.

Μετά την αρχική διάγνωση, ο θεραπευτής σας θα αναπτύξει ένα σχέδιο θεραπείας που θα λειτουργεί με τις ατομικές σας ανάγκες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε μια εξωσχολική δραστηριότητα, την απόκτηση εργασίας ή τον εθελοντισμό.

Όταν αρχίσετε να εξασκείτε την αποδοχή του εαυτού σας, θα αρχίσετε να βλέπετε πώς οι θετικές σας στάσεις συμβάλλουν στη συνολική εμπιστοσύνη που έχετε στον εαυτό σας. Τελικά, αυτή η εμπιστοσύνη θα οδηγήσει σε περισσότερη αγάπη και αφθονία στη ζωή σας.

Τι είδους ασκήσεις μπορώ να ξεκινήσω για να καταπολεμήσω το άγχος;

4. Να βρεις χαρά στην καθημερινότητα

Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις χαρά στην καθημερινότητα είναι να την κάνεις προτεραιότητα. Αυτό σημαίνει ελαχιστοποίηση των περισπασμών, μεγιστοποίηση του χρόνου της κοιλιάς σας και μέτρηση των ευλογιών σας. Δεν είναι μυστικό ότι μεγάλο μέρος της χαράς μας πηγάζει από τους ανθρώπους που αγαπάμε και τα μικρά πράγματα στη ζωή. Για κάποιους, είναι οι πιο μικρές λεπτομέρειες όπως ένα ζεστό ντους ή ένα ωραίο γεύμα. Τι γίνεται όμως με τη μεγαλύτερη εικόνα;

Στην προσπάθειά μου για χαρά, έπρεπε να σκεφτώ πολύ ποιες πρακτικές θα με βοηθήσουν να πετύχω τους στόχους μου και να μεγιστοποιήσω το πηλίκο ευτυχίας μου. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος οδηγός βήμα προς βήμα για να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας. Ως αποτέλεσμα, είμαι πιο χαρούμενος, πιο υγιής και πιο ενεργητικός άνθρωπος. Τώρα είμαι σε θέση να επικεντρωθώ στο να απολαμβάνω τα καλά πράγματα αντί να αγχώνομαι για τα κακά.

Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να βρίσκω χαρά στην καθημερινότητα είναι να κάνω ένα ταξίδι στον φυσικό κόσμο. Αν και μπορεί να μην είναι η πιο βολική επιλογή, είναι η πιο χαλαρωτική και τα προνόμια είναι ατελείωτα. Μια βόλτα στο δάσος μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Και είναι win-win, καθώς θα έχετε μια δικαιολογία για να παρακολουθήσετε κάποιους.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βρείτε χαρά στην καθημερινότητα είναι να εξορθολογίσετε το σπίτι σας. Το να απαλλαγείτε από την ακαταστασία θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για να εκτιμήσετε τα μικρά πράγματα στη ζωή. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι η καθημερινή σας ρουτίνα γίνεται λιγότερο επιβαρυντική στο μυαλό σας.

spot_img
Newsletter
Latest

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

Subscribe Σήμερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ EXCLUSIVE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ WEBINARS

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας και στο αρχείο των ιστοριών συνδρομητών μας.

Don't miss

Απολέπιση Προσώπου: Χημικό Peeling και Scrub Προσώπου

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Αφαιρεί τα νεκρά...

Σοκολάτα: Τα θετικά και αρνητικά που σχετίζονται με την υγεία

Η σοκολάτα έχει κακή φήμη ως ανθυγιεινή λόγω της...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να...

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: Συχνές αιτίες, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Ο πάροχός σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια διατατική οφθαλμολογική...

TRX: Ποια τα οφέλη στην προπόνηση μου;

Το TRX είναι ιμάντες γυμναστικής που σας επιτρέπουν να εκτελείτε ασκήσεις με το βάρος του σώματός σας, χρησιμοποιώντας το σαν την μοναδική αντίσταση κατά...

Διαλείμματα Ανάμεσα στα Σετ στην Προπόνηση Δύναμης και Υπερτροφίας: Μην τα Αφήνεις στην Τύχη

Κατά τον σχεδιασμό ενός προγράμματος στην προπόνηση με αντιστάσεις υπάρχουν κάποιες μεταβλητές/παραμέτροι επιβάρυνσης που θα πρέπει να διαχειριστούμε σε κάθε προπόνηση δύναμης και υπερτροφίας...

Sumo Deadlift: Συχνά λάθη, οφέλη και διαφορές με το απλές άρσεις θανάτου

Το sumo deadlift είναι μια εξαιρετική άσκηση για την αύξηση της συνολικής δύναμης του κάτω μέρους του σώματος. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ